NEC-spelers hebben hoogmoed NAC gebruikt als motivatie

Reacties

Rens van Eijden (33) kan zijn geluk niet op. De ervaren verdediger promoveerde met NEC naar de Eredivisie door de winnende goal van Jonathan Okita, die zijn interview na de 1-2 zege in Breda even moest onderbreken.

NEC-spelers hebben hoogmoed NAC gebruikt als motivatie
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
1 - 2
N.E.C.
N.E.C.

NEC eindigde als nummer zeven in de Keuken Kampioen Divisie, maar promoveerde door sublieme play-offs af te werken. 'Volgens mij hebben jullie er het hele jaar weinig voor gegeven, maar hebben we op het juiste moment gepiekt', zo richtte Van Eijden zich tot de journalisten van ESPN toen hij daar net voor de camera was verschenen. 'Ik denk ook niet dat wij het verdiend hebben op basis van het seizoen, het vertrouwen was toen niet groot. Daarom is het mooi dat we het dan toch in de play-offs hebben laten zien.'

Van Eijden werd ook geconfronteerd met het vertrouwen van NAC. In Breda werd weinig rekening gehouden met een verkeerde afloop. 'Dat is ook in de groepsapp rondgegaan. We hebben het ook niet nodig om ons in de media te profileren', aldus Van Eijden, die daarbij niet duidde op welke specifieke uitspraken hij doelde. 'We hebben wel wat spelers die nu ook wat zullen gaan roepen, maar ik houd mezelf daar even buiten', waarna de verdediger het interview besloot om zich bij zijn feestende ploeggenoten te voegen.

Even voor Van Eijden had ook Okita al bij de camera gestaan. 'Het was lastig vandaag, maar het is gelukt!', jubelde de machtwinner, waarna het interview even stillag. Okita werd besprongen door euforische ploeggenoten (zie hieronder). Eenmaal terug kon hij ingaan op zijn fraaie 1-2, een kunstige volley. 'Het was met mijn buitenkant, maar de voorzet van Souffian Elkarouani was ook prima. Het voelde na die 1-1 wel even alsof het de verkeerde kant op ging, maar het gaat er niet om hoe; we hebben gewonnen. We gaan naar de Eredivisie! We wachten hier al jaren op.'

Routinier Edgar Baretto (36) stond ook al met een grote glimlach na afloop. 'Eigenlijk zou ik na deze geweldige dag kunnen stoppen hè, maar dat doe ik niet. Ik voel me nog goed en fit. Het maakt ook niet uit of ik op de bank zit, ik wil de club gewoon helpen', zo keek hij alvast vooruit naar de Eredivisie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.