NEC slaat slag met langst lopende sponsorcontract in de Eredivisie

Reacties

NEC gaat een hernieuwde samenwerking aan met hoofdsponsor KlokGroep. De naam van het bouwbedrijf staat tot de zomer van 2029 op het shirt van de Nijmeegse Eredivisionist. NEC zorgt zo voor het langst lopende contract met een hoofdsponsor in de Eredivisie.

NEC slaat slag met langst lopende sponsorcontract in de Eredivisie
© Pro Shots

KlokGroep en NEC vonden elkaar in 2019, toen de Nijmegenaren nog in de Keuken Kampioen Divisie speelden. Na de promotie van NEC in 2021 verlengden beide partijen de overeenkomst met twee jaar met een optie voor nog een jaar. Nu gaan KlokGroep en NEC veel langer met elkaar door, tot de zomer van 2029.

Geen gewone verlenging
Algemeen directeur Wilco van Schaik noemt het 'geen gewone verlenging'. 'We zijn ontzettend trots op deze verlenging', zegt Van Schaik op de clubsite van NEC. 'Dit is een belangrijk partnership van maar liefst zeven seizoenen. Het onderlinge vertrouwen dat we in elkaar hebben is de basis geweest voor deze verlenging. De komende jaren gaan we gezamenlijk verder bouwen aan nieuwe successen, waarbij we niet vergeten waar we vandaan komen. Nijmegen en omgeving nemen we in ons hart en onze plannen mee.'

Harold van Rooijen, directeur van KlokGroep, zag NEC de afgelopen jaren groeien. 'NEC blaakte van ambitie en paste ook qua maatschappelijke betrokkenheid goed bij KlokGroep. Die ambitie is de afgelopen jaren meer dan waargemaakt. Niet alleen de selectie, maar ook de organisatie is nu op Eredivisie-niveau. Ook wij zijn de afgelopen jaren met N.E.C. meegegroeid. We streven nu naar een stabiele plek in het 'linkerrijtje'. Dat doe je niet alleen, maar met partners waar je op kunt bouwen.'

NEC slaat door de nieuwe overeenkomst met de hoofdsponsor ook financieel een slag. KlokGroep gaat meer betalen voor de plek op de voorzijde van het shirt van de Nijmeegse club. Het bouwbedrijf is daarnaast een van de belangrijkste partners van NEC bij de beoogde renovatie van het Goffertstadion. Die zou in 2024 moeten beginnen, maar door de oplopende bouwprijzen is het de vraag of dat gaat lukken.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.