NEC slaat dubbelslag en presenteert na Hansen ook Hoedemakers

Reacties

Sontje Hansen is dinsdag officieel gepresenteerd als nieuwkomer bij NEC. De twintigjarige aanvaller komt transfervrij over van Ajax, zoals VI maandag al meldde. Een uur later verwelkomden de Nijmegenaren ook Mees Hoedemakers, die overkomt van het gedegradeerde SC Cambuur.

NEC slaat dubbelslag en presenteert na Hansen ook Hoedemakers
© Pro shots
FC Twente
FC Twente
4 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Hansen was dinsdagmiddag de eerste van de twee die werd gepresenteerd. 'Vanaf het eerste gesprek dat ik voerde met Carlos Aalbers, Nick Kersten en de trainer had ik een goed gevoel over NEC', zei de twintigjarige aanvaller, die voor vier jaar tekent in Nijmegen. 'Het is een club met mooie ambities en daar wil ik graag aan bijdragen. NEC heeft bewezen dat jongens zich hier goed kunnen ontwikkelen en ik kijk er nu al naar uit om volgend seizoen in het Goffertstadion te spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Sontje kan op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten', weet technisch directeur Carlos Aalbers. 'Hij stond jarenlang bekend als een groot talent bij Ajax en we zijn erg blij dat hij voor ons heeft gekozen. Met zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid zien we in hem een waardevolle versterking voor onze selectie. Het is fijn dat we snel hebben kunnen handelen, waardoor Sontje zich direct bij de start van het nieuwe seizoen bij de selectie voegt.'

Jeugdinternational Hansen debuteerde op 22 december 2019 in de Eredivisie voor Ajax tegen ADO Den Haag (6-1). Op een korte invalbeurt in de KNVB-beker na, bleef het daarbij in de hoofdmacht. Dit seizoen scoorde hij vier keer en leverde hij drie assists voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Dat is komend seizoen ook het terrein voor Cambuur, maar Hoedemakers blijft acties in de Eredivisie. Zoals VI al meldde, maakt de middenvelder de transfervrije overstap naar NEC.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En daar is de voormalig speler van AZ blij mee. 'Ik ben erg blij met deze nieuwe uitdaging bij NEC en kan niet wachten om aan de slag te gaan. NEC is een ambitieuze club met een rijke historie en ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen aan het succes van de club. Ik hoop mijn ervaring en kwaliteiten in te kunnen zetten en samen mooie resultaten te behalen', zegt de 25-jarige Hoedemakers, die eveneens een contract tot medio 2027 tekende in De Goffert.

'Mees is een speler die we al een tijd volgen en we zijn blij dat we hem nu aan onze selectie kunnen toevoegen', reageert technisch directeur Carlos Aalbers op de komst van Hoedemakers. 'Hij is een technisch vaardige, tweebenige, middenvelder. Mees kan in verschillende formaties uit de voeten en geeft ons hierdoor meer opties. Hij heeft een sterke werkethiek en we zijn ervan overtuigd dat hij met zijn kwaliteiten nieuwe impulsen aan ons team gaat toevoegen.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
FC Utrecht
34
15
9
10
55-50
+5
54
8
sc Heerenveen
34
12
10
12
44-50
-6
46
9
RKC Waalwijk
34
11
8
15
50-64
-14
41
10
Vitesse
34
10
10
14
45-50
-5
40
11
Go Ahead Eagles
34
10
10
14
46-56
-10
40
12
N.E.C.
34
8
15
11
42-45
-3
39
13
Fortuna Sittard
34
10
6
18
39-62
-23
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.