NEC-redder Achahbar ligt op koers voor 'dertig goals of meer'

Reacties

Na iedere speelronde in de Keuken Kampioen Divisie kiest Voetbal International op basis van de waarderingscijfers een Speler van de Week. In speelronde 6 is dat NEC-aanvaller Anass Achahbar, met zes treffers gedeeld topscorer van de Keuken Kampioen Divisie en afgelopen vrijdag tegen Helmond Sport met twee goals opnieuw van grote waarde voor de Nijmeegse promotiekandidaat.

NEC-redder Achahbar ligt op koers voor 'dertig goals of meer'

Anass Achahbar beschreef zijn magnifieke eerste goal tegen Helmond Sport – een schitterende omhaal - op zijn typische openhartige manier. 'De bal kwam achter me. Het is me al vaker gelukt, dus ik dacht: ik probeer het maar weer. Ik kon eigenlijk ook niks anders dan een omhaal proberen.' De uitleg bevat geen woord Spaans. Gewoon zoals iedereen het zag, zo herinnerde de aanvaller van NEC het zich ook. De goal was bijzonder fraai, het commentaar ook.

Trainer Jack de Gier liet optekenen dat Achahbar natuurlijk weer de redder van NEC was in een wedstrijd waarin de Nijmegenaren zichzelf opnieuw in de problemen brachten. NEC is nog ongeslagen, zegevierde in vier van de zes duels telkens met slechts één doelpunt verschil en heeft zich keurig gemeld in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Alleen verdedigend is het allemaal nog verre van perfect. 'Gewoon meer scoren dan dat we goals tegen krijgen', luidde de Achahbar-theorie. Ook geen speld tussen te krijgen natuurlijk.

Nog meer Achahbar-logica: de man die tegenwoordig achter de spits speelt, liet onlangs optekenen dat hij op koers ligt om dit seizoen dertig goals of meer te maken. Ook dat was typisch Achahbar. Een arrogant mannetje noemt hij zichzelf soms, hij zegt dingen met een knipoog, maar altijd vol zelfvertrouwen en bravoure. Dertig goals maken in een seizoen lukte hem uiteraard nog nooit, maar met zes uit zes ligt hij inderdaad op koers. 'Maak er maar zestig-plus van', voegde hij nog toe. 'Sven Braken kan er ook dertig of meer maken.'

Het aanvalsduo verkeert in blakende vorm, lijkt met de week beter op elkaar ingespeeld te raken en ontpopt zich tot de vrees van menig verdediger. Spits Braken staat inmiddels op vijf goals. Samen maakten ze er al elf. Dit aanvalsduo kan NEC een voorname rol in de strijd om promotie gaan bezorgen. 'Wij zijn de spitsen, wij moeten het doen', weet Achahbar.

Voor Achahbar, ook vorig seizoen al door PEC Zwolle verhuurd aan NEC, is het een uitstekend begin van het seizoen in ieder geval. Hij weet waar hij voor speelt. Natuurlijk voor NEC, voor de felbegeerde promotie, maar ook om zijn eigen loopbaan opnieuw te lanceren. Waar kan de aanvaller nog komen? Bij Feyenoord lukte het uiteindelijk niet, bij PEC Zwolle ook niet, maar een kans in de Eredivisie moet hij toch kunnen afdwingen. Zeker na dertig goals of meer voor NEC.

De topvijf van de zesde speelronde:

Anass Achahbar (NEC) 8
Aitor Cantalapiedra (FC Twente) 8
Anthony Berenstein (FC Volendam) 8
Bryan Smeets (TOP Oss) 7,5
Shermar Martina (MVV Maastricht) 7,5

Algemeen individueel klassement:

1 Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam)   6,92
2 Danilo (Jong Ajax)  6,88
3 Bryan Smeets (TOP Oss) 6,83
4 Matthew Smith (FC Twente) 6,80
5 Richard van der Venne (Go Ahead Eagles)  6,75
Tijani Reijnders (Jong AZ) 6,75
Anass Achahbar (NEC)  6,75
Emil Hansson (RKC Waalwijk)  6,75
Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,75
Dani de Wit (Jong Ajax) 6,75
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.