NEC pikt eerste Eredivisie-aanwinst op bij Telstar

Reacties

NEC heeft zijn eerste zomeraanwinst binnen. Ilias Bronkhorst komt over van Telstar en gaat met de Nijmegenaren de Eredivisie in.

NEC pikt eerste Eredivisie-aanwinst op bij Telstar
© Pro Shots

Bronkhorst speelde jarenlang voor de Koninklijke HFC, voor hij in 2018 op 21-jarige leeftijd alsnog de overstap naar het profvoetbal maakte. Bij Telstar had hij even nodig om zich in het elftal te spelen, maar dit seizoen groeide Bronkhorst uit tot belangrijke kracht.

Trainer Andries Jonker gebruikte de rechtsback op allerlei verschillende posities. Naast zijn eigen positie speelde Bronkhorst als centrale verdediger, rechtsbuiten en zelfs een aantal keer als spits. In totaal was hij zo goed voor tien Keuken Kampioen Divisie-treffers, alleen Glynor Plet scoorde dit seizoen vaker.

Bij NEC zal Bronkhorst de concurrentiestrijd aangaan met Bart van Rooij, als de twintigjarige rechtsachter tenminste in Nijmegen blijft. Bronkhorst heeft voor twee seizoenen getekend bij NEC.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.