NEC open voor verkoop: 'Eigenaars en investeerders zijn de toekomst'

Reacties

NEC wordt dit jaar 120 jaar oud, maar er zal iets moeten veranderen als de club nog heel veel ouder wil worden. Algemeen directeur Wilco van Schaik legt in de nieuwe VI uit waarom de volksclub open staat voor een verkoop.

NEC open voor verkoop: 'Eigenaars en investeerders zijn de toekomst'
© Pro Shots

De bekende geldschieters zijn er wel klaar mee dat zij bijna automatisch moeten opdraaien voor de tekorten van NEC. Dat kreeg de directeur dan ook in niet mis te verstane bewoordingen te horen. Het zorgde bijna voor het einde van de club. Want in Nijmegen konden ze geen begroting leveren waar de licentiecommissie ja tegen kon zeggen.

Terwijl heel Nederland zich afvroeg of Den Bosch zou omvallen, was NEC-directeur Van Schaik net zo wanhopig op zoek naar geld. Dik drie maanden werd er achter de schermen gepraat met een schimmige Rus, die van Van Schaik niet schimmig mag worden genoemd. De man wilde wel geld lenen aan de club en ook de ambities voor een grotere invloed kwamen op tafel.

Een stabiele eigenaar heeft zo zijn charmes, vindt de directeur. 'Ik denk dat eigenaars en investeerders de toekomst zijn. Kijk naar de hele topzes. AZ was zonder Scheringa niet zo ver gekomen, Vitesse en FC Utrecht hebben een eigenaar. Feyenoord heeft investeerders, Ajax is naar de beurs gegaan, PSV heeft een fonds. Wij zijn bezig met het maken van goede proposities en staan open voor verkoop. Natuurlijk ben ik ook bij de vrienden geweest, maar geen van hen wilde. Met Boekhoorn heb ik ook gesproken, natuurlijk, hij heeft veertig bedrijven over de hele wereld. Dan kun je niet een paar dagen per week met de club bezig zijn. Hij zal ons nooit laten zakken, maar ook hij wordt er weleens moe van dat zijn naam altijd maar gebruikt wordt.'

Lees op VI PRO het hele verhaal over de wankele toestand van NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.