NEC met Duelund, maar nog zonder Cillessen tegen FC Twente

Reacties

Jasper Cillessen kan zondag nog niet zijn rentree maken in het shirt van NEC. De transfer van de 33-jarige keeper is nog niet helemaal afgerond, waardoor de Nijmeegse club Cillessen niet op tijd speelgerechtigd kan krijgen. Mattijs Branderhorst staat daardoor 'gewoon' onder de lat tegen FC Twente.

NEC met Duelund, maar nog zonder Cillessen tegen FC Twente
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
0 - 1
FC Twente
FC Twente

Cillessen zou donderdag al gepresenteerd worden door NEC, maar de persconferentie werd tot twee keer toe uitgesteld. De Nijmegenaren mikken nu op een presentatie voor begin volgende week. Cillessen liet zich vrijdag al wel zien op het veld van het Goffertstadion, waar NEC besloten trainde. 'Jasper deed een stukje van de warming-up mee met Marco van Duin (keeperstrainer, red.) en verder keek hij mee', zei trainer Rogier Meijer.

Meijer kan tegen Twente wel een beroep doen op Mikkel Duelund. De Deen wordt opnieuw gehuurd van Dinamo Kiev en de tijdelijke overgang werd vrijdag afgerond. Dat is goed nieuws voor NEC, want Magnus Mattsson en Jordy Bruijn zijn door blessures niet inzetbaar. De spoeling op de linksbuitenpositie werd daardoor dun. Met Duelund en jeugdspeler Ibrahim Cissoko heeft Meijer weer wat keuze.

De trainer van NEC ziet Twente als de favoriet. 'Dat lijkt me duidelijk. Gezien hun voorbereiding en het feit dat ze het complete elftal van vorig jaar nog intact hebben. De spelers op de bank kunnen het moeiteloos invullen. Twente is daarin verder dan wij, maar wij maken zeker een kans. We willen de uitdaging aangaan. Twente heeft een goede ploeg, zeker als ze tijd krijgen aan de bal. Vorig seizoen hebben we laten zien dat ze het lastiger krijgen als je ze onder druk zet. Ze geven ook wel kansen weg, dat zag ik donderdag ook.'

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Van Rooij, Márquez, Kramer, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Marques, Duelund.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.