NEC maakt pijnlijk einde aan beste Almere City-seizoen ooit

Roda JC Kerkrade gaat het in de volgende ronde van de play-offs opnemen tegen NEC. De Nijmegenaren maakten gehakt van Almere City FC.

Almere City FC
0 - 4
N.E.C.
N.E.C.

Lang mocht Almere City FC, dat met 75 punten het beste seizoen ooit beleefde, blijven hopen op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie, maar uiteindelijk moest de club uit Flevoland genoegen nemen met een vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie achter SC Cambuur, Go Ahead Eagles en De Graafschap. In plaats van de gedroomde promotie naar de Eredivisie stond er dus zaterdag een play-offduel met nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie op het programma: NEC Nijmegen.

De uitploeg kreeg na 22 minuten al dé kans op de 0-1, maar het was Jordy Bruijn die vanaf elf meter zijn meerdere moest erkennen in Michael Woud, doelman van Almere City FC. De heldenrol van Woud zou in de tweede helft volledig verdwijnen, maar ook in de eerste helft moest de keeper uit Nieuw-Zeeland al twee keer vissen. Eerst was het Jonathan Okita die de 0-1 verzorgde en vervolgens mocht Bruijn nóg een penalty nemen na een overtreding van Thomas Verheydt. Deze keer kwam Bruijn wel als winnaar uit de strijd: 0-2.

Zoals gezegd werd Woud niet de held van de avond die hij dacht te gaan worden na de gekeerde penalty. In de tweede helft ging de doelman twee keer in de fout. Na zeventig minuten verwerkte hij de bal niet goed waardoor Javier Vet uiteindelijk de 0-3 kon maken en daarna stompte Woud de bal nog eens recht in de voeten van Okita, die met zijn tweede van de wedstrijd de 0-4 eindstand verzorgde. De droom van Almere City FC kwam daarmee na het beste seizoen ooit pijnlijk tot een einde met de grootste thuisnederlaag sinds de 0-4 bekernederlaag tegen AZ in 2017. NEC Nijmegen blijft hopen op een terugkeer naar de Eredivisie na vier seizoenen op het tweede niveau.