NEC komt in zoektocht naar versterking uit bij oude bekende

Reacties

Anthony Musaba keert terug bij NEC. De Nijmeegse club huurt de 22-jarige aanvaller van AS Monaco, dat hem het afgelopen half jaar uitleende aan FC Metz. Dat verblijf werd voor beide partijen geen succes.

NEC komt in zoektocht naar versterking uit bij oude bekende
© Pro Shots

Musaba, die ook in de jeugdopleiding van Vitesse speelde, brak in het seizoen 2019/20 door in de Keuken Kampioen Divisie en werd vervolgens voor ruim twee miljoen euro verkocht aan Monaco. De Monegasken verhuurden hem aan achtereenvolgens Cercle Brugge, SC Heerenveen en Metz. In de Ligue 2 kwam Musaba het afgelopen half jaar tot slechts zeven competitieduels.

De vader van Musaba vertelde in december al in gesprek met L'Équipe over de situatie van zijn zoon. De vleugelspeler kon niet aarden bij Metz en ging niet met plezier naar de training. Zijn wens om voortijdig te vertrekken, werd ingewilligd door Monaco. Nu keert hij dus op huurbasis terug in Nijmegen.

Voor NEC is Musaba een welkome versterking voor de voorhoede. Volgens technisch directeur Carlos Aalbers heeft de club namelijk maar twee echte vleugelspelers: Elayis Tavsan en Ibrahim Cissoko. Nu voegt Musaba zich bij dat tweetal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.