NEC komt in topper tegen Fortuna blunder te boven

NEC is ontsnapt aan een nederlaag in de topper in de Jupiler League tegen Fortuna Sittard. De Nijmeegse formatie repareerde op de valreep een pijnlijke fout van doelman Joris Delle (1-1).

In De Goffert stonden twee aangeslagen titelkandidaten op zoek naar een succes, dat een streep moest zetten onder een slechte reeks. NEC had vooral op vreemde bodem een modderfiguur geslagen, terwijl Fortuna Sittard mede door de soap rond de inmiddels ontslagen trainer Sunday Oliseh slechts één punt overhield aan de laatste vijf duels.

Fortuna Sittard, dat vorige week bij het debuut van interim-coach Claudio Braga een punt pakte, mocht zich met een 0-0 ruststand het meest gelukkig prijzen. Zo voorkwam Aykut Özer in de elfde minuut dat Sven Braken de score namens NEC opende. De doelman moest die redding uiteindelijk bekopen met een wissel. Na ruim een half uur bleek dat zijn botsing met de paal bij de redding hem te zwaar had belast.

Ook NEC had voor rust een speler noodgedwongen zien afhaken. Mohamed Rayhi verdween in de 27ste minuut geblesseerd richting de catacomben. Het verlies van de smaakmaker kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede.

Pas in het laatste kwartier werd de ban gebroken, al was daar een grote fout voor nodig. Delle liet een voorzet pijnlijk glippen, waarna Todd Cantwell van dichtbij Fortuna Sittard op 0-1 kon zetten. Maar het antwoord liet niet lang op zich wachten. Na sterk voorbereidend werk van invaller Anass Achahbar was het Arnaut Groeneveld die de 1-1 op het scorebord bracht.

Door het gelijkspel behoudt NEC een voorsprong van vier punten op Fortuna Sittard, dat zich handhaaft op de derde plaats. Jong Ajax kan maandag met een zege op Jong FC Utrecht de koppositie verstevigen.