NEC haalt IJslander binnen en hoopt op Duelund

Reacties

NEC gaat zich versterken met Andri Baldursson. De twintigjarige middenvelder wordt gehuurd van Bologna, waar hij nog tot medio 2025 vastligt. De IJslander trainde maandag al mee met de selectie van trainer Rogier Meijer.

NEC haalt IJslander binnen en hoopt op Duelund
© Pro Shots

Ondanks zijn leeftijd speelde Baldursson al negen interlands voor IJsland, waarvoor hij twee jaar geleden als achttienjarige debuteerde. De middenvelder stapte in 2019 over van Breidablik naar Bologna, dat hem vorig seizoen verhuurde aan FC Kopenhagen. De stap naar de Deense topclub bleek te groot. Baldursson kwam tot slechts acht optredens.

Nu mag de middenvelder het in Nijmegen laten zien. De linie is goed bezet bij de Nijmegenaren met onder anderen Lasse Schöne, Jordy Bruijn en Dirk Proper. Na het transfervrije vertrek van Javier Vet zocht NEC nog naar een extra middenvelder. Eerder versterkten de Nijmegenaren zich met Joris Kramer, Pedro Marques en Oussama Tannane.

Duelund
Ook Mikkel Duelund meldde zich maandag op het trainingsveld van NEC. De Deen werd vorig seizoen gehuurd van Dinamo Kiev. Door de oorlog in Oekraïne en de veranderde transferregels van de FIFA kan de aanvallende middenvelder op zoek naar een nieuwe club. Hij hoopt opnieuw in Nijmegen onderdak te vinden.

Duelund ligt nog een jaar vast bij Dinamo Kiev en zou opnieuw op huurbasis de overstap kunnen maken. Daarna is hij transfervrij. 'Nu probeer ik fit te blijven, terwijl er achter de schermen gewerkt wordt', zei Duelund maandag. 'Het is een gecompliceerde situatie waar we samen uit proberen te komen. Voorlopig train ik alleen mee. Het voelt goed om de spelers en de staf weer te zien. Hopelijk kan ik hier blijven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.