NEC haalt Australisch international Vukovic

Reacties

NEC staat op het punt om Danny Vukovic aan te trekken. De 36-jarige doelman zit zonder club nadat hij in maart vertrok bij RC Genk om zijn zwangere vrouw bij te staan in zijn thuisland Australië. Er ligt een contract voor twee seizoenen klaar voor de viervoudig international.

NEC haalt Australisch international Vukovic
© Pro Shots

Met Vukovic haalt NEC een ervaren doelman binnen. De Australiër keepte ruim honderd wedstrijden voor Genk, waar hij afgelopen seizoen zijn basisplek verloor aan Maarten Vandevoordt. Trainer John van den Brom gaf de voorkeur aan het negentienjarige talent. Daarvoor was Vukovic regelmatig aanvoerder van de Belgische club.

Na enkele wedstrijden op de bank besloot Vukovic om zijn contract in te leveren en terug te keren naar Australië. Daar stond hij zijn vrouw bij bij de geboorte van zijn tweede kind. Onlangs nog werd Vukovic opgeroepen voor de Australische ploeg, waar hij tijdens de WK-kwalificatiereeks keepte tegen Chinees Taipei (5-1 zege).

Technisch directeur Ted van Leeuwen van NEC aast op senioriteit in de as van het veld bij de gepromoveerde club. Er is al routine met spelers als Rens van Eijden, Edgar Barreto en de teruggekeerde Lasse Schöne. Vukovic is de volgende dertiger die in Nijmegen aansluit. Hij gaat waarschijnlijk de concurrentiestrijd aan met Mattijs Branderhorst, die zijn aflopende contract kan verlengen bij NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.