NEC heeft het kalenderjaar zondagmiddag afgesloten met een eclatante zege op RKC Waalwijk. In Nijmegen waren er veel steunbetuigingen aan Jasper Cillessen.

N.E.C.
N.E.C.
6 - 1
RKC Waalwijk

RKC won vorige week knap van AZ en kende ook in De Goffert een bliksemstart. Na enkele minuten ging de bal al op de stip vanwege een overtreding op Julian Lelieveld. Dario Van den Buijs klopte Cillessen vervolgens vanaf de strafschopstip door de bal hoog en door het midden in te schieten: 0-1.

Na elf minuten sloeg de stemming bij RKC echter behoorlijk om. Iliass Bel Hassani liet zich provoceren door Souffian El Karouani en gaf de NEC-verdediger een lichte kopstoot. Na overleg met de VAR gaf arbiter Martin Pérez daar een directe rode kaart voor.

Met een man meer draaide NEC de duimschroeven vervolgens verder aan. In de 38ste minuut kregen de Nijmegenaren een penalty wegens hands van Vurnon Anita. Landry Dimata maakte geen fout van elf meter: 1-1. El Karouani maakte er vroeg in de tweede helft 2-1 van met een schot van afstand.

RKC kreeg daarna nog wel kansen op een gelijkmaker, maar in de 73ste minuut viel de beslissing. Doelman Joel Pereira zat helemaal mis bij een voorzet, waarna Magnus Mattson de bal in het lege doel kon koppen. Daarna was het verzet van de Waalwijkers gebroken.

Pedro Marques scoorde nog tweemaal, terwijl ook Elayis Tavsan nog zijn doelpunt meepikte. De aanvaller scoorde op aangeven van Oussama Tannane, die op maat werd bediend door een uitstekende spelhervatting van Cillessen, die het doelpunt dan ook uitbundig vierde. NEC boekte zo zijn grootste zege sinds 2011 en sluit het kalenderjaar af in het linkerrijtje.