NEC, Dordrecht en Jong AZ domineren het Elftal van de Week

Reacties

NEC, dat twee punten uitliep op concurrent Fortuna Sittard, ziet drie spelers terug in het Elftal van de Week. De winnaar van de derde periode - FC Dordrecht - en Jong AZ leveren twee spelers.

NEC, Dordrecht en Jong AZ domineren het Elftal van de Week

Doelman Joris Delle van NEC kent geen geweldig seizoen, maar tegen Jong FC Utrecht hield hij de nul en werd hij beloond voor zijn optreden. Ook verdediger Calvin Verdonk kreeg de waardering voor een goede wedstrijd. Aanvallend kwam het bij de koploper van Ferdi Kadioglu. De talentvolle middenvelder leidde de Nijmegenaren naar de zege tegen de Utrechtse beloften.

In Dordrecht was het nog lang onrustig nadat de plaatselijke trots de derde periodetitel in de wacht sleepte. Aanvoerder en Feyenoord-huurling Gustavo Hamer was de grote animator van de ploeg van trainer Gérard de Nooijer. Hij buffelde op het middenveld en waagde menig poging van afstand, waarmee hij Speler van de Week werd. De Belgische verdediger Kino Delorge viel ook in positieve zin op. Bij Jong AZ, dat tegen Go Ahead Eagles niet verder kwam dan 0-0, scoorden de talentvolle verdediger Owen Wijndal en de bij het eerste uit de gratie geraakte Iliass Bel Hassani zeer ruime voldoendes voor hun spel.

De vier overige plekken in het elftal zijn voor Emmen-middenvelder Glenn Bijl, Jong Ajax-alleskunner Noussair Mazraoui en de spitsen Jordy Thomassen en Andrija Novakovich. Helmond Sport-spits Thomassen scoort de laatste weken aan de lopende band en staat voor de derde keer op rij bij de beste elf. Novakovich hebben we dit seizoen ook al vaker gezien in het elftal van de speeldag. Met twee goals hielp hij Telstar aan de zege bij Almere City.

Arnaut Groeneveld (NEC) en Mark Diemers (De Graafschap) blijven de nummers één en twee in het individueel klassement. Ferdi Kadioglu is na zijn goede wedstrijd tegen Jong FC Utrecht de nieuwe nummer drie, voor Perr Schuurs (Fortuna Sittard).

Spelersklassement na negenentwintig speelronden:

1.Arnaut Groeneveld (NEC)6,80
2.Mark Diemers (De Graafschap)6,70
3.Ferdi Kadioglu (NEC)6,65
4.Perr Schuurs (Fortuna Sittard)6,63
5.Mohammed Osman (Telstar)*6,61
6.Andrija Novakovich (Telstar)6,59
7.Sonny Stevens (Go Ahead Eagles)6,57
8.Branco van den Boomen (FC Eindhoven)6,54
 Rody de Boer (Telstar)6,54
10.Xavier Mous (FC Oss)6,52

*Inmiddels actief voor Heracles Almelo

Toelichting: Spelers komen in aanmerking voor een plek in het individueel klassement als zij in tweederde van de gespeelde wedstrijden een cijfer hebben gekregen. Een speler krijgt een cijfer als hij minimaal een half uur heeft meegespeeld in een wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.