Navas ziet zon weer schijnen onder Zidane: 'Ik werd wel even emotioneel'

Reacties

De trainerswissel bij Real Madrid pakt goed uit voor Keylor Navas. De Costa Ricaanse doelman speelde onder Santiago Solari duidelijk tweede viool in Madrid, maar krijgt van Zinedine Zidane weer vertrouwen, kansen en een hoopvol uitzicht.

Navas ziet zon weer schijnen onder Zidane: 'Ik werd wel even emotioneel'

Onder de Franse trainer was Navas verzekerd van een plaats onder de lat bij Real Madrid. Maar nadat Zidane de wijk nam en Julen Lopetegui het voor het zeggen kreeg, trok de club een vermogen uit voor doelman Thibaut Courtois. De Belg kwam voor 35 miljoen euro over van Chelsea en werd eerste keus.

Navas verbeet zich na de eerste twee speelronden op de bank. Behoudens een optreden tegen Real Betis in januari zat er voor de doelman niet veel meer in dan wachten en hopen. 'Ik zat meer dan twintig wedstrijden achter elkaar op de bank', zegt hij nu tegen Cadena COPE.

'In de laatste groepswedstrijd tegen CSKA Moskou in de Champions League kwamen alle wisselspelers aan bod, behalve ik. Ik had het gevoel dat wát ik ook deed, ik onder Solari toch niet aan spelen toe zou komen', blikt Navas terug.

'Maar ik ben me wel altijd professioneel op blijven stellen en was ook gemotiveerd om dat te doen, want het is hoe dan ook een voorrecht dat ik hier ben. Ik kreeg gelukkig ook steun van mijn teamgenoten. Ze lieten me niet in de steek. Sergio Ramos, Luka Modric, Marcelo, Toni Kroos, Gareth Bale, Isco… ik kan eigenlijk alle namen wel opnoemen', aldus Navas.

Nu de zon is doorgebroken en Navas onder Zidane al een keer in actie is gekomen, wil hij vooral vooruitkijken. 'Toen ik mijn naam zag staan tussen de basisspelers voor het duel met Celta, maakte dat me wel even emotioneel. Maar het verleden ligt nu achter me. Ik wil focussen op een nieuw hoofdstuk onder Zidane. Ik weet dat hij iedereen kansen geeft. Niet alleen mij', zegt Navas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.