Natrappende beweging Tagliafico krijgt geen staartje

Reacties

Ajax hoeft niet te vrezen dat Nicolás Tagliafico de competitietopper tegen PSV vanwege een schorsing moet missen. De natrappende beweging van de verdediger in de uitwedstrijd tegen AZ blijkt te zijn beoordeeld door de VAR, die geen reden tot ingrijpen zag.

Natrappende beweging Tagliafico krijgt geen staartje

Tagliafico en Jonas Svensson kwamen na een kopduel allebei op de grond terecht en bij het opstaan duwde de Ajacied met zijn voet in de zij van zijn tegenstander. Het spel werd niet stilgelegd en daarom werd er getwijfeld of het moment wel was gezien door de VAR. Dat blijkt het geval te zijn geweest, zo vertelde Reinold Wiedemeijer namens de KNVB bij FOX Sports.

'Wij hebben dit uiteraard ook bekeken', zei Wiedemeijer. 'Wij zien het been van Tagliafico dat onder die jongen ligt en vervolgens zie je hem een wegduwende beweging maken. Wij vinden het een rare actie, maar niet gewelddadig.'

Wiedemeijer begrijpt dat de VAR niet ingreep: 'De VAR kan alleen ingrijpen als hij het een rode kaart vindt. En dat vindt deze VAR niet, dus grijpt hij niet in. Wij kunnen ons daar wel in vinden', aldus de scheidsrechter. Tagliafico deed van begin tot eind mee bij Ajax, dat met 1-0 verloor van AZ. Daardoor gaat de ploeg van Erik ten Hag met een achterstand van vijf punten de competitietopper tegen PSV in.

'Ajax - PSV is officieuze kampioenswedstrijd voor PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.