Nasleep bekerfinale kost Peters aanvoerdersband bij Willem II

Reacties

Willem II-verdediger Jordens Peters is zijn aanvoerdersband voorlopig kwijt. Die beslissing is genomen naar aanleiding van een emotionele uitbarsting rondom de verloren bekerfinale van zondag, tegen Ajax. De club meldt dat de 32-jarige routinier 'voor onbepaalde tijd' aanvoerder-af is.

Nasleep bekerfinale kost Peters aanvoerdersband bij Willem II

De Tilburgers verloren zondag in de TOTO KNVB-bekerfinale met 4-0 van Ajax, een kansloze wedstrijd waarin Peters na iets meer dan een uur (zichtbaar ontevreden) werd gewisseld. Hij ging naar de kant voor Daniel Crowley, de Engelse spelmaker die op zijn beurt juist pissig en verbaasd was over het feit dat hij verrassend genoeg op de bank was begonnen.

Na afloop stak Peters zijn frustratie over zijn wisselbeurt niet onder stoelen of banken. 'Ik was boos op de trainer, ja. Zeker weten. Ik vind het geen goed signaal naar de groep als je je aanvoerder eruit haalt. Mijn rol is ook om de jongens te stimuleren. Als je mij die kans had gegeven, dan was het misschien beter afgelopen dan nu.'

Dat heeft daags na de finale een staartje gekregen: Peters is voorlopig geen aanvoerder van de Tilburgers. 'Dat Jordens teleurgesteld was over zijn wissel is goed te begrijpen', aldus trainer Adrie Koster in de verklaring. 'De wijze waarop hij zijn onvrede uitte, kunnen we echter niet accepteren. Om die reden draagt hij voorlopig niet de band.' Overigens heeft de rest van de spelersgroep laten blijken dat zij het niet eens zijn met de beslissing, zij staan achter Peters.

Willem II heeft dit seizoen al vaker laten zien dat het niet bang is om disciplinair in te grijpen. Het contract van de uit de pas lopende Donis Avdijaj werd ontbonden, net als het huurcontract van Aras Özbiliz, die weigerde in te vallen tegen Fortuna Sittard. Voorafgaand aan de cruciale uitwedstrijd bij FC Emmen werden vier spelers (onder wie Avdijaj) uit de selectie gezet omdat zij op de avond voor die kelderkraker tot ’s nachts hadden zitten kaarten in het spelershotel, terwijl talent Kristofer Kristinsson werd teruggezet naar Jong Willem II omdat hij zijn contract niet wil verlengen.

De bekerfinale had juist het hoogtepunt moeten worden voor Peters:

Clubwatcher Dolf van Aert: 'Maatregel tegen Peters is vrij sneu, overspannen en kinderachtig'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.