Narsingh geniet bij Swansea van nieuwe rol als rechtsback

Reacties

Luciano Narsingh richt zich bij Swansea City op een nieuwe positie. De 27-jarige Nederlander wordt door manager Carlos Carvalhal ingezet als rechter wingback.

Narsingh geniet bij Swansea van nieuwe rol als rechtsback

Narsingh maakte in januari 2017 de overstap van PSV naar de Premier League, maar fungeerde tot nu toe vooral als invaller. In vijftien maanden tijd stond hij slechts acht keer in de basis in de competitie. Afgelopen zaterdag kreeg hij weer eens de kans vanaf de aftrap, als rechter wingback in het 5-3-2-systeem van The Swans.

'De trainer zei me dat ik veel langs de lijn moest lopen en in de één-op-één moest komen. Het beviel me uitstekend en hij gaf me erg veel vertrouwen. Hij zei dat het niet uit zou maken als ik de bal verloor en dat ik gewoon door moest gaan. Dat heeft me echt geholpen. Het lukte met om in veel één-op-één-situaties te komen en een paar keer kwam ik mijn man voorbij en kon ik voorgeven.'

Narsingh speelde zijn gehele carrière bij SC Heerenveen, PSV en Oranje als rechteraanvaller, maar een dergelijke rol lijkt uitgesloten bij Swansea, aangezien Carvalhal een systeem met twee spitsen hanteert. De Portugees ziet Narsingh louter als rechterverdediger. 'Wingback is een nieuwe rol voor mij, maar ik wil gewoon alles geven voor het team en zo veel mogelijk helpen.'

De Nederlander viel tegen Everton na een helft uit met enkelklachten. De verwachting is dat het om een lichte blessure gaat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.