Napoli-voorzitter veegt vloer aan met arbitrage na rood 'gentleman' Ancelotti

Reacties

Het optreden van de arbitrage rond het duel tussen Napoli en Atalanta (2-2) hield de gemoederen in Napels flink bezig. Trainer Carlo Ancelotti werd in de slotfase weggestuurd, nadat zijn ploeg geen strafschop kreeg toegekend en de tegenstander nog langszij kwam. 

Napoli-voorzitter veegt vloer aan met arbitrage na rood 'gentleman' Ancelotti
© Pro Shots
Napoli
Napoli
2 - 2
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Lang leek Napoli op weg naar de overwinning, toen voormalig Ajacied Arek Milik zijn team twintig minuten voor tijd op een 2-1 voorsprong had gebracht. Daarna kreeg de ploeg van Ancelotti zelfs nog een uitgelezen kans om de marge te vergroten naar twee, want na goed werk van invaller Dries Mertens belandde de bal bij spits Fernando Llorente in kansrijke positie. De Spanjaard werd echter omver gelopen door Atalanta-verdediger Simon Kjaer, die de bal niet meenam tijdens die actie. Heel Stadio San Paolo schreeuwde om een strafschop, maar uit de tegenstoot was het juist Atalanta dat via Josip Ilicic toesloeg: 2-2.

Ook na het bekijken van de beelden voor de video-arbitrage kreeg Napoli geen strafschop en bleef de Atalanta-treffer gehandhaafd, tot ontsteltenis van de supporters van de thuisclub. In het minutenlange tumult dat volgde kreeg Ancelotti zelfs een rode kaart van scheidsrechter Piero Giacomelli. Na afloop was Ancelotti nog steeds ontdaan over het onrecht dat zijn spelers was aangedaan. 'Over de strafschop wil ik het niet eens hebben', aldus de Italiaanse oefenmeester, doelend op het arbitrale besluit vlak voor tijd. 'Ik probeerde de boel te sussen, want de scheidsrechter vroeg om mijn hulp. Daarna vroeg ik of hij geen strafschop had moeten geven. Toen werd ik weggestuurd', aldus Ancelotti, die de onstane ophef betreurd 'Het is een aanval op mijn professionaliteit en dat van mijn spelers en staf.'

Napoli-verdediger Lorenzo Tonelli wilde de wedstrijdbal na afloop geven aan scheidsrechter Piero Giacomelli:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis was een stuk minder genuanceerd in gesprek met Sky Sport Italia. 'Wij zijn het voetbal, niet zij. Zonder ons zouden de scheidsrechters aardappels aan het schillen zijn. We zijn er klaar mee. Waarom toont men de beelden niet op het scherm in het stadion? Ik weet niet of het een strafschop was, maar de supporters in het stadion hebben recht om te weten wat er gebeurde!', aldus De Laurentiis. 'En wat te denken van het wegsturen van onze coach, Ancelotti, door dat stuk stront? Carlo is een gentelman pur sang.'

De voorzitter, filmproducent van beroep, vervolgde daarna zijn relaas en richtte zijn pijlen op scheidsrechtersbazen Nicola Rizzoli en Marcello Nicchi, van die wie hij duidelijk geen hoge pet op heeft. 'Ze voeren hun taken gewoon niet goed uit en wanen zich onaantastbaar. Bij deze doe ik een oproep om samen met andere voorzitters met hen in gesprek te gaan. Anders zullen zij zich moeten verantwoorden ten opzichte van tachtig miljoen Italianen. Bij deze: lieve Nicchi en Rizzoli, laat jullie ware gezicht zijn. Vooralsnog hebben jullie louter slechte dingen laten zien. Jullie zijn slechte acteurs', zo besloot De Laurentiis op kenmerkende wijze.

De club uit het zuiden van Italië raakt dankzij het tweede gelijkspel in vier dagen verder achterop in de titelstrijd van de Serie A. Afgelopen zondag kwam de ploeg van Ancelotti niet verder dan 1-1 tegen SPAL. Napoli staat na tien speelronden op de zesde plaats. De achterstand op koploper Juventus bedraagt al acht punten. Zaterdag gaat Napoli op bezoek bij het AS Roma van Justin Kluivert en consorten.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
6
AC Milan
38
19
9
10
63-46
+17
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer A. Milik
Meer over A. Milik
Meer M. de Roon
Meer over M. de Roon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.