Napoli stuntelt weer, Icardi ziet Inter belangrijke winst boeken

Reacties

Ook dit seizoen wordt Juventus geen strobreed in de weg gelegd richting de landstitel. Het gat tussen Juve en Napoli groeide ook in speelronde 24, de formatie uit Napels liet weer punten liggen. Internazionale wist ook zonder Mauro Icardi te winnen.

Napoli stuntelt weer, Icardi ziet Inter belangrijke winst boeken
Napoli
Napoli
0 - 0
Torino
Torino

Met Juventus als concurrent is puntenverlies in de top van de Serie A bijna altijd extra vervelend en Napoli draait in 2019 niet goed. Er werd al doelpuntloos gelijkgespeeld tegen AC Milan en Fiorentina, ook het thuisduel met Torino eindigde zoals het begonnen was.

Arek Milik begon zoals wel vaker in de basis, Dries Mertens moest toekijken vanaf de bank. De ex-speler van AGOVV, FC Utrecht en PSV zag dat Napoli genoeg kansen kreeg, maar niets benutte. Twintig minuten voor tijd was Lorenzo Insigne nog het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn schot eindigde tegen de paal.

Het was al de achttiende keer dit seizoen dat Napoli het aluminium teisterde in de Serie A, wat op dit moment een twijfelachtig record is in de vijf grootste competities van Europa. Dichterbij kwam Napoli niet meer en dus loopt Juventus weer uit in de Italiaanse competitie. De Oude Dame won eerder in de speelronde al van Frosinone (3-0) en heeft na 24 wedstrijden een voorsprong van dertien punten op de runner-up uit Napels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Internazionale
Internazionale
2 - 1
Sampdoria
Sampdoria

Eerder op de zondag werd de Mauro Icardi-derby afgewerkt, zonder de spits. Hij ontbrak volgens de officiële lezing wegens een knieblessure, maar Italiaanse media geloofden daar weinig van. Het is een publiek geheim dat Icardi en de club in onmin leven nadat Inter afgelopen woensdag de aanvoerdersband had afgenomen van de spits. De Argentijn koos er na die beslissing zelf voor om niet mee te gaan naar Wenen, waar Inter Rapid Wien trof in de knock-outfase van de Europa League.

Icardi zat zondag wel in het stadion en hij zag Inter een belangrijke overwinning boeken. Aartsrivaal en stadgenoot AC Milan zat Inter immers op de hielen na de winstpartij bij Atalanta Bergamo. Het venijn zat in de staart van het duel. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd vielen de drie doelpunten. Danilo D'Ambrosio opende de score voor de thuisclub, waarna Manolo Gabbiadini gelijkmaakte. Radja Nainggolan besliste vervolgens de wedstrijd met een schot in de linkerhoek na een afgeslagen corner. Zo deed de Belg na vele incidenten ook weer eens postief van zich spreken.

Udinese
Udinese
1 - 0
Chievo
Chievo

Ook de Nederlanders bij Udinese boekten een belangrijke overwinning in de Serie A. William Troost-Ekong, Bram Nuytinck, invaller Marvin Zeegelaar en bankzitter Hidde ter Avest kregen pas laat in de wedstrijd wat om te juichen. Lukasz Teodorczyk mocht vijf minuten voor tijd aanleggen vanaf elf meter, maar zijn inzet werd gepareerd. Tot grote opluchting van de Pool, die nog niet gescoord had in Italië, kon hij de rebound wel benutten.

Genoa
Genoa
2 - 1
Lazio
Lazio

Nu de topclubs in de Serie A weinig morsen komt de nederlaag van Lazio extra hard aan in Rome. De club haakt nu voorlopig af in de strijd om de Champions League-plekken. De achterstand op nummer vier AC Milan groeide naar vier punten. Lazio was tegen Genoa nog op voorsprong gekomen via Milan Badelj, maar via late goals van Antonio Sanabria en Domenico Criscito won de thuisclub toch nog.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
5
AC Milan
38
19
11
8
55-36
+19
68
6
AS Roma
38
18
12
8
66-48
+18
66
7
Torino
38
16
15
7
52-37
+15
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer M. Icardi
Meer over M. Icardi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.