Napoli straft slippertje Juventus af en mag weer dromen van titel

Napoli heeft zondagavond een zwaarbevochten zege geboekt op Genoa. De thuisploeg had het zeker niet makkelijk tegen de laagvlieger, maar trok de zege uiteindelijk over de streep.

Napoli - Genoa 1-0
De ploeg van trainer Maurizio Sarri leek begin maart in negen dagen tijd alle kansen op de titel te verspelen met een nederlaag tegen AS Roma en een remise tegen Internazionale, maar kreeg zaterdag een overwachts cadeautje uit Ferrara. Koploper Juventus beet zich stuk op Spal (0-0). Napoli móést winnen om de titelrace weer écht spannend te maken, maar had opvallend veel moeite met de nummer dertien van de Serie A.

Het zat de thuisploeg ook niet mee. Zo suitten Lorenzo Insigne en Dries Mertens allebei op het aluminium van het Genoa-doel. In de 72ste minuut kwam de verlossende treffer. José Callejón sneed een corner prima aan en Raúl Albiol kopte raak: 1-0. Het leidde tot een vreugde-explosie in Stadio San Paolo, waar Napoli de nipte voorsprong niet meer weggaf. Het gat met Juventus slonk daardoor weer naar twee punten, waardoor Napoli alles weer in eigen hand heeft. Op 22 april staan de Italiaanse titanen tegenover elkaar in Turijn.

Lazio - Bologna 1-1
Lazio beleefde afgelopen donderdag een mooie avond in Oekraïne. Mede dankzij een doelpunt van Stefan de Vrij werd Dinamo Kiev met 0-2 verslagen, waardoor de Romeinen een kwarftinaleticket voor de Europa League binnenhengelden. Ook tegen Bologna had De Vrij weer een basisplaats, maar de thuisploeg kende een valse start. Simone Verdi scoorde in de derde minuut uit de rebound: 0-1.

Pas in de tweede helft kwam het antwoord van de gastheren. Lucas Leiva, die tegen Kiev ook al scoorde, kreeg de bal van Luis Alberto, kapte en schoot droog raak in de verre hoek: 1-1. Verder kwam Lazio niet, waardoor de ploeg van trainer Simone Inzaghi verzuimde de vierde plaats over te nemen van Internazionale.