Napoli sluit emotionele week prachtig af: voetbalshow als eerbetoon aan Maradona

Reacties

Napoli heeft de week van het overlijden van clublegende Diego Armando Maradona (60) afgesloten met een klinkende thuiszege. Het AS Roma van basisklant Rick Karsdorp bleek de ideale tegenstander voor een schitterend eerbetoon.

Napoli sluit emotionele week prachtig af: voetbalshow als eerbetoon aan Maradona
© Pro Shots
Napoli
Napoli
4 - 0
AS Roma
AS Roma

Het duel in Napels stond uiteraard volledig in het teken van Maradona, het Napoli-icoon dat afgelopen dinsdag op zestigjarige leeftijd overleed. Pluisje speelde van 1984 tot 1991 in het Stadio San Paolo, aan zijn hand pakte Napoli in 1987 en 1990 de enige twee landstitels in de geschiedenis. Afgelopen donderdag (rondom het Europa League-thuisduel met NK Rijeka) werd Maradona al uitvoerig geëerd, zondag volgden nog meer hommages.

Zo legde aanvoerder Lorenzo Insigne voor de wedstrijd bloemen neer bij een groot portret van Maradona in het stadion. Ook speelde Napoli in een speciaal shirt, waarvan de ontwikkeling overigens een jaar geleden al begon. Het betrof een blauw-wit shirt, dat lijkt op het tenue van Argentinië. 'Onze hoop was dat Diego het zelf kon zien en misschien zelfs dragen. Het shirt heeft nu een nog grotere betekenis dan oorspronkelijk was bedoeld', zo liet de club voor de wedstrijd nog weten.

Sportieve hommage
Ook na de start van de wedstrijd was er volop aandacht voor het trieste nieuws van eerder deze week. Na tien minuten (verwijzend naar het rugnummer van Maradona) stopten beide teams met voetballen, om een minuut lang een staande ovatie aan de overleden held te brengen. Na een halfuur volgde er ook een sportieve hommage. Insigne krulde een vrije trap prachtig binnen: hij vierde zijn heerlijke treffer door naar de zijlijn te sprinten en daar een Napoli-shirt met de naam van Maradona en het rugnummer 10 te tonen.

In de 63ste minuut besliste Napoli het treffen met AS Roma, waar Karsdorp negentig minuten meedeed.  Op aangeven van Insigne schoof Fabian Ruíz de bal van afstand in de onderhoek. Daarmee was het hek van de dam voor Napoli, dat in het restant van de wedstrijd nog even flink aanzette. Eerst was Dries Mertens trefzeker. Hij kreeg een rebound voor zijn voeten, Karsdorp kon de meubelen niet meer redden met een sliding en zag hoe de Belg de 3-0 binnenschoot. De eindstand werd bepaald door Matteo Politano, die zich richting het doel wurmde, de Roma-keeper omspeelde en simpel kon afronden.

En dus beleefde Napoli een even prachtige als emotionele avond, waarmee de ploeg met een uitstekend gevoel kan toeleven naar de Europa League-kraker van komende donderdag. Dan gaat de ploeg van trainer Gennaro Gattuso op bezoek bij AZ.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.