'Napoli rekent op vertrek Lozano en denkt aan Neres als vervanger'

Reacties

David Neres kan een half jaar na zijn komst naar Benfica mogelijk meteen weer een transfer maken. Napoli zou in de Braziliaanse ex-Ajacied de meest geschikte kandidaat zien om Hirving Lozano te vervangen.

'Napoli rekent op vertrek Lozano en denkt aan Neres als vervanger'
© Pro Shots

Lozano heeft een contract dat in 2024 afloopt en heeft er geen geheim van gemaakt nog eens een stap hogerop te maken. Napoli wil niet het risico lopen dat de Mexicaanse ex-PSV'er volgend jaar transfervrij de deur uitloopt en dus staat Lozano komende winter en volgend jaar zomer in de etalage, meldt Corierre dello Sport. Bij een goed bod mag de 27-jarige vleugelaanvaller vertrekken.

Volgens de Italiaanse sportkrant is ook al duidelijk wie Lozano in dat geval moet opvolgen. Napoli zou Neres hebben geïdentificeerd als de beste optie. De 25-jarige vleugelaanvaller kwam afgelopen zomer voor vijftien miljoen euro over van Shakhtar Donetsk, dat hem in januari van dit jaar nog had overgenomen van Ajax. Daarna brak de oorlog in Oekraïne echter uit en wilde Neres vertrekken.

Neres groeide bij het Benfica van trainer Roger Schmidt met acht goals en acht assists meteen uit tot belangrijke kracht en Napoli zal dus diep in de buidel moeten tasten om zevenvoudig international van Brazilië los te weken in Lissabon. Gesproken wordt over een transfersom van veertig miljoen euro. Sassuolo-aanvaller Armand Laurienté zou het goedkopere alternatief zijn (tien miljoen euro).

Ook Enzo Fernández wordt in verband gebracht met een vertrek bij Benfica, dat al een bod van 130 miljoen euro van Chelsea zou hebben ontvangen. Lees in dit PRO-stuk meer over de Argentijnse WK-uitblinker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.