Napoli mag nog dromen van Scudetto na miraculeuze ontsnapping

Napoli heeft zondag in de slotfase de Scudetto-droom in leven gehouden. In eigen huis kwam de formatie van Maurizio Sarri op wonderbaarlijke wijze terug tegen Chievo Verona: 2-1.

Juventus won zaterdag van hekkensluiter Benevento (2-4), waardoor Napoli moest winnen om op vier punten van De Oude Dame te komen. Op deze manier zou de droom over de eerste Scudetto sinds 1990 nog enigszins in leven blijven. Napoli had veel meer balbezit in de eerste helft, maar het leverde voor de pauze nog niet het gewenste resultaat op. Zo was er een grote kans voor José Callejón, maar de Spanjaard schoot vanuit kansrijke positie over. Ook Lorenzo Insigne kreeg de bal in het eerste bedrijf niet langs Chievo-doelman Stefano Sorrentino.

Ook in de tweede helft zette de formatie uit Napels de bezoekers uit Verona met de rug tegen de muur. Dit leidde in de vijftigste minuut tot een penalty nadat Dries Mertens in het zestienmetergebied naar de grond werd gewerkt. De Belgische aanvaller ging zelf achter de bal staan, maar de ex-PSV'er vond doelman Sorrentino op zijn weg. Ook in de rebound kreeg Insigne de bal niet tussen de palen.

Waar Napoli de kansen liet liggen, sloeg Chievo genadeloos toe. Mariusz Stepinski schoot de bal steenhard achter Pepe Reina: 0-1. Napoli slaagde er lang niet in om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Lorenzo Tonelli was erg dichtbij met een kopbal, maar de Italiaanse verdediger raakte de lat.

In de slotfase kwam Napoli alsnog op gelijke hoogte. Invaller Arek Milik kopte kort voor het einde de 1-1 binnen. De formatie uit Napels wilde meer en kreeg dit uiteindelijk ook. Uit een corner kreeg Amadou Diawara de bal voor zijn voeten, waarna hij overtuigend binnenschoot: 2-1.

Door de miraculeuze zege staat Napoli vier punten achter koploper Juventus. De ploeg van Sarri gaat volgende week zondag op bezoek bij AC Milan. Na een thuisduel met Udinense wacht de ultieme topper in de Serie A. Op 22 april speelt Napoli namelijk in Turijn tegen Juve.

Torino - Internazionale 1-0
Internazionale is zondagmiddag pijnlijk onderuitgegaan op bezoek bij Torino. Adem Ljajic maakte in de eerste helft het verschil tussen de ploegen. Bij de tweede paal tikte de Servische middenvelder de enige treffer van de wedstrijd binnen. Inter bezet de vierde plaats, die aan het einde van de rit Champions League-voetbal oplevert. Lazio kan de formatie uit Milaan zondagavond tegen Udinese uit de topvier stoten (aftrap 18.00 uur).