Napoli krijgt de volgende stap op weg naar de Scudetto haast cadeau

Napoli heeft in zijn jacht op een al zeker lijkende landstitel de drie punten opgehaald bij laagvlieger Spezia: 0-3. De thuisploeg hielp wel erg nadrukkelijk mee bij de doelpunten van de lijstaanvoerder.

Spezia
Spezia
0 - 3
Napoli
Napoli

Napoli is bezig aan een geweldig seizoen en heeft na de overwinning van zondag liefst zestien punten meer dan nummer twee Internazionale, dat later deze zondag nog wel de derby tegen AC Milan speelt. De koploper van de Serie A maakt vaak indruk met vrolijk aanvalsspel, maar daar was tegen Spezia niet veel sprake van. Luciano Spalletti stond dan ook regelmatig tierend langs de lijn.

Dat zijn ploeg toch een simpele overwinning boekte, was vooral aan het verdedigingswerk van Spezia te danken. Bij de openingstreffer, al in de eerste minuut na rust, maakte Arkadiusz Reca op een wel heel erg klungelige manier hands. De strafschop die volgde werd feilloos binnengeschoten door Kvicha Kvaratskhelia.

Bij de 0-2 zag doelman Bartlomiej Dragowski er niet goed uit. Na een vuurpijl sprong Victor Osimhen hoger dan de keeper, terwijl Dragowski toch echt zijn handen omhoog kon steken. De Pool kwam echter nauwelijks van de grond af. De derde Napoli-goal was vervolgens helemaal een cadeautje. Mattia Caldara leverde de bal als laatste man zomaar in bij Kvaratskhelia, die Osimhen een niet te missen kans bood. De Nigeriaan maakte zo zijn zestiende goal van dit seizoen.

Voor Napoli betekende dit de achttiende competitiezege van het seizoen. De ploeg van Spalletti verloor alleen nog van Internazionale en speelde tot dusver twee keer gelijk, tegen Fiorentina en US Lecce. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Cremonese. Spezia, dat Jeroen Zoet nog altijd mist door een knieblessure, speelt dan uit tegen middenmoter Empoli.

Stanislav Lobotka had (uiteraard) weer een basisplaats bij Napoli. Op VI PRO verscheen onderstaand verhaal over de middenvelder:

Na zijn twee goals tegen Spezia is Victor Osimhen de topscorer van de Serie A. Voor aanvang was de spits nog wat minder scherp: