Napoli haalt Ancelotti na negen jaar terug naar Italië

Reacties

Verrassend is het niet meer, maar Carlo Ancelotti is officieel aangesteld als de nieuwe trainer van Napoli. De Italiaanse topclub bevestigt dat de ervaren coach een contract voor drie seizoenen getekend heeft.

Napoli haalt Ancelotti na negen jaar terug naar Italië

Het nieuws volgt uren nadat het vertrek van Maurizio Sarri wereldkundig werd gemaakt. Het gonsde al maanden van de geruchten over een vertrek van de succestrainer, die in de belangstelling zou staan van Chelsea en Zenit Sint-Petersburg. Het afscheid werd woensdag officieel.

'Napoli is blij te kunnen bekendmaken dat er een overeenkomst is met Carlo Ancelotti, die ons eerste team vanaf 2018/19 drie seizoenen lang gaat leiden', zo luidt het statement van Napoli. Voor Ancelotti is Napoli zijn eerste Italiaanse club sinds hij AC Milan in mei 2009 verliet. Die club leidde hij naar de landstitel en bovendien werd twee keer de Champions League gewonnen. De 58-jarige Ancelotti werd op 28 september 2017 ontslagen bij Bayern München.

Met Ancelotti haalt Napoli een zeer ervaren trainer in huis. De oud-middenvelder had eerder ook al de leiding bij topclubs als Juventus, Chelsea, Real Madrid en Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.