Nani zit club van Beckham dwars in derby bij MLS-herstart

Reacties

Orlando City heeft in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) de eerste wedstrijd van het MLS is Back-toernooi in de Verenigde Staten gewonnen. De ploeg van trainer Óscar Pareja was te sterk voor Inter Miami, de club van eigenaar David Beckham.

Nani zit club van Beckham dwars in derby bij MLS-herstart
© Pro Shots
Orlando City
Orlando City
2 - 1
Inter Miami
Inter Miami

De Major League Soccer wordt nog niet hervat met de reguliere competitie, maar met een toernooi in Disney World nabij Orlando dat van 8 juli tot 11 augustus loopt. Pas daarna gaat het reguliere seizoen door. Orlando City wordt gezien de locatie van het toernooi gezien als gastheer. De openingswedstrijd tegen Inter Miami, dat ook uit de staat Florida komt, was dan ook geen willekeurig affiche.

Inter Miami stroomde dit jaar pas in in de MLS en had er voor de coronacrisis pas twee wedstrijden op zitten. Beide werden verloren, van Los Angeles FC (1-0) en DC United (2-1). Ook in de derby tegen Orlando zat er geen zege in voor de club van Beckham, die nog wel op voorsprong kwam dankzij Juan Agudelo. Voorafgaand aan het duel was er een statement tegen politiegeweld tegen zwarte mensen in de Verenigde Staten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vlak na de openingstreffer moest Andres Reyes van Miami per brancard van het veld nadat hij bij een luchtduel was geraakt door Dom Dwyer van Orlando. Hij kreeg een elleboog van Dwyer tegen zijn keel en had moeite met ademhalen. Het duurde zeven minuten voordat de jonge verdediger van het veld kon worden gedragen. Door het incident kwamen er later tien minuten aan extra tijd bij.

Met nog twintig minuten op de klok kwam Orlando op gelijke hoogte. Nani gaf een voorzet vanaf links die bij de tweede paal werd binnengeschoven door Chris Mueller. Nani, natuurlijk bekend uit zijn tijd bij Manchester United, werd vervolgens de matchwinner. In de zevende minuut van de extra tijd schoot de Portugees raak nadat een voorzet door een verdediger van Miami ongelukkig voor de voeten van Nani werd gelegd: 2-1.

Door de zege gaat Orlando aan kop in Groep A van het toernooi. De topdrie gaat naar de knock-outfase en ook de beste nummers vier blijven in het toernooi. Door positieve coronatests is de planning wel in de war geschopt. Zo trok FC Dallas zich terug en werd de wedstrijd Nashville SC - Chicago Fire uitgesteld nadat vijf spelers van Nashville positief werden getest.

MLS

Stand MLS is Back-toernooi Groep A

Verenigde Staten

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Orlando City
3
2
1
0
6-3
+3
7
2
Philadelphia Union
3
2
1
0
4-2
+2
7
3
New York City
3
1
0
2
2-4
-2
3
4
Inter Miami
3
0
0
3
2-5
-3
0
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.