Nagelsmann leidt Bayern vanaf zijn hotelkamer naar zege op Benfica

Reacties

De grieperige Julian Nagelsmann moest de coaching bij Bayern München woensdagavond in het Champions League-duel met Benfica overlaten aan zijn rechterhand Dino Toppmöller. De oefenmeester speelde vanaf zijn hotelkamer alsnog een doorslaggevende rol.

Nagelsmann leidt Bayern vanaf zijn hotelkamer naar zege op Benfica
© Pro Shots
Benfica
Benfica
0 - 4
Bayern München
Bayern München

Nagelsmann droeg Toppmöller in de tweede helft op om Benjamin Pavard te vervangen door Serge Gnabry. Met de vleugelflitser binnen de lijnen liep Der Rekordmeister in rap temp uit van 0-0 naar 0-4. 'Julian voelt zich erg ziek, maar met zijn hoofd is helemaal niets mis', vertelde Toppmöller op de persconferentie. 'Dat was een superidee van hem. Met Serge werden we veel gevaarlijker. Het was een moedig besluit. Goed gedaan, Julian.'

In het eerste bedrijf stond Toppmöller er nog helemaal alleen voor omdat de verbinding niet werkte. Via deze route moest er contact worden gelegd met de analisten bij Bayern, die vervolgens de assistent-trainer inseinden. 'Na rust werkte alles weer. Het was Julian die besliste over de wissels, dat moet je ook overlaten aan de hoofdtrainer.'

Wat scheelde voor Toppmöller was dat de toen nog fitte Nagelsmann dinsdag al een uitvoerige tactische voorbespreking had gehouden over Benfica. 'Ik moest maar twee keer in actie komen', aldus Nagelsmanns assistent, refererend aan de laatste woorden die hij moest overbrengen voor de aftrap en de rustanalyse.

Overigens is Toppmöller de zoon van Klaus Toppmöller, die in 2002 met Bayer Leverkusen de Champions League-finale verloor van Real Madrid.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
22-3
+19
18
2
Benfica
6
2
2
2
7-9
-2
8
3
Barcelona
6
2
1
3
2-9
-7
7
4
Dinamo Kiev
6
0
1
5
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.