Nagelsmann laat Zirkzee na wel heel ongelukkig moment maar even met rust

Reacties

Joshua Zirkzee bewees zichzelf zaterdag tegen Ajax een slechte dienst. Bayern München-trainer Julian Nagelsmann wilde niet te veel woorden vuil maken aan de ongekende zeperd van zijn aanvaller.

Nagelsmann laat Zirkzee na wel heel ongelukkig moment maar even met rust
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 2
Ajax
Ajax

Bij absentie van de nodige internationals, onder wie Robert Lewandowski, mag Zirkzee zich bewijzen in de Beierse hoofdmacht. Ook in het tweede oefenduel van Bayern stond de twintigjarige Nederlander aan de aftrap. Na zijn treffer tegen 1. FC Köln had hij tegen Ajax de kans weer te scoren.

In plaats van nieuwe lof viel Zirkzee hoon ten deel. Want hij liet zich op slag van rust compleet onnodig zijn doelpunt afpikken. Door te lang getreuzel kreeg Perr Schuurs de kans om een zekere treffer te voorkomen. Die kans greep de Ajax-verdediger met een sliding, Zirkzee verbouwereerd achterlatend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nagelsmann liet na zijn jonge aanvaller deze blunder onder de neus te wrijven. 'Ik heb helemaal niets tegen hem gezegd. Hij weet zelf heel goed dat hij het had kunnen en moeten doen. In een Bundesliga-wedstrijd zal hij het hopelijk een beetje serieuzer aanpakken in zo'n situatie. Ik geloof dat ik nu niet met hem moet praten, hij weet het zelf wel. En bij elkaar doet hij veel goed.'

Nagelsmann keek tevreden terug op het duel met Ajax. 'Over het algemeen was het optreden absoluut goed van de ploeg die we tot onze beschikking hadden. We zijn ook heel blij dat er weer toeschouwers waren die ons steunden. Het was een mooie ervaring.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.