Nagelsmann en Kimmich kritisch na Bayern-uitglijder, Gnabry aangepakt

Reacties

Bayern München-trainer Julian Nagelsmann en Joshua Kimmich waren dinsdagavond niet gelukkig met het optreden van Der Rekordmeister tegen middenmoter 1. FC Köln. Met Matthijs de Ligt in de basis en Ryan Gravenberch als invaller pakte Bayern in eigen huis ternauwernood een punt.

Nagelsmann en Kimmich kritisch na Bayern-uitglijder, Gnabry aangepakt
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 1
1. FC Köln
1. FC Köln

'We speelden een uitstekende tweede helft, maar onze eerste helft was zeker niet goed', zei Nagelsmann na het gelijkspel tegen Sky. 'We misten uiteindelijk wat geluk, maar we krijgen ook een 1000 procent-kans met Jamal (Musiala, red.). In zo'n situatie moeten we scoren. Dan komen we sneller op gelijke hoogte en komt Köln meer in de problemen.'

Bayern keek al na vier minuten tegen een achterstand aan door een goal van Ellyes Skhiri. Pas kort voor tijd poetste Kimmich de achterstand weg met een heerlijke uithaal. De doelpuntenmaker toonde zich na het gelijkspel kritisch. 'De tweede helft was beter dan de eerste, maar daar moeten we het zeker nog goed over hebben. Vooral over onze houding', zei de Duits international tegen Sat.1.

'We krijgen weer een doelpunt tegen uit een standaardsituatie, dit moet zo snel mogelijk stoppen. Vorig seizoen ging dat ook veel beter. Het is vrij eenvoudig aan te pakken. Het heeft namelijk niets met techniek en tactiek te maken, maar met de bereidheid om je te taken uit te voeren. Ik verwacht dat we hier snel veranderingen in kunnen doorvoeren', aldus Kimmich.

Serge Gnabry
Technisch directeur Hasan Salihamidzic ging na het gelijkspel ook in op een uitstapje van Serge Gnabry naar Parijs, waar hij tussen de duels met RB Leipzig en Köln aanwezig was bij de Fashion Week. 'Dit is zo amateuristisch. Dit is precies waar ik niet van hou en waar we als Bayern München niet voor staan. Een vrije dag is er om uit te rusten, om de dag erna vol gas te geven. We gaan zeker nog in gesprek', aldus Salihamidzic. Gnabry stond tegen Köln wel in de basis, maar ging in de rust naar de kant voor Kingsley Coman. Daley Blind bleef de hele wedstrijd op de bank.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
5
SC Freiburg
34
17
8
9
51-44
+7
59
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.