'Nachtmerrie' voor jeugdinternational Bakboord

Reacties

Navajo Bakboord heeft een zware knieblessure opgelopen bij Oranje Onder-20. In het duel met Frankrijk heeft hij zijn voorste kruisband afgescheurd, blijkt uit onderzoek.

'Nachtmerrie' voor jeugdinternational Bakboord
© Pro Shots

Bakboord maakte afgelopen zomer de overstap van Jong Ajax naar Heracles Almelo, waar hij een basisplaats veroverde. Bondscoach Bert Konterman heeft ook vertrouwen in de twintigjarige rechtsback, die onder zijn hoede acht interlands afwerkte bij Oranje Onder-20.

Met die ploeg speelde Bakboord tegen de Fransen, toen het mis ging. Aanvankelijk leek de schade niet groot, maar na het missen van de confrontatie met Ajax op zondag werd duidelijk dat Bakboord een lang herstel wacht.

'De knie is nu nog niet goed genoeg om meteen te opereren. Ik moet spiermassa opbouwen en als alles goed gaat word ik over twee weken geopereerd. Daar werk ik nu naartoe, en na de operatie ga ik waarschijnlijk revalideren op het KNVB Sportcentrum in Zeist', aldus Bakboord op de Heracles-site. 'Dit komt hard aan, deze blessure is een nachtmerrie voor een voetballer. Het is zwaar, maar ik heb op de club en thuis de juiste mensen om me heen. Ik ga keihard aan mijn herstel werken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.