'Nachtmerrie' voor Fortunees Vlijter: opnieuw ernstige blessure

Reacties

Gavin Vlijter heeft opnieuw een zware knieblessure opgelopen. De aanvaller van Fortuna Sittard was pas twee maanden volledig fit.

'Nachtmerrie' voor Fortunees Vlijter: opnieuw ernstige blessure

Vlijter heeft tijdens de besloten oefenwedstrijd van Fortuna tegen Standard Luik de voorste kruisband van zijn rechterknie afgescheurd, zo is uit onderzoeken gebleken. In augustus 2017 liep de 21-jarige buitenspeler een vergelijkbare kwetsuur aan zijn linkerknie op, waardoor hij het vorige seizoen miste.

'Een ruptuur van de voorste kruisband is een nachtmerrie voor elke voetballer', aldus Jeroen Dieteren, fysiotherapeut en hoofd van de medische staf bij Fortuna, op de clubsite. 'Het is extra tragisch dat het Gavin wederom overkomt, ditmaal aan zijn andere knie.'

Door de nieuwe blessure staat Vlijter zeker negen maanden aan de kant. Binnenkort ondergaat hij een operatie, de start van zijn revalidatieproces. Toch blijft Dieteren optimistisch. 'Als medisch team gaan we Gavin wederom begeleiden naar volledig herstel. Het is zwaar voor hem, maar hij gaat ook hier weer sterker uitkomen!'

Vlijter kwam dit seizoen in vier speelrondes tot drie optredens voor Fortuna, met invalbeurten tegen Excelsior, PSV en ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.