De Graafschap heeft dankbaar geprofiteerd van het puntenverlies van koploper SC Cambuur. Het morsende NAC Breda werd voorbijgestreefd door Jong Ajax.

Jong FC Utrecht
1 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

Vorige week was Issa Kallon boven zichzelf uitgestegen met vier goals tegen TOP Oss. Tegen Jong FC Utrecht bleef het stil rond de aanvaller van SC Cambuur, dat er sowieso niet in slaagde z'n status van koploper in de Keuken Kampioen Divisie te staven met een zege. Sterker nog, Jong FC Utrecht kwam na ruim een uur via Mitchell van Rooijen op voorsprong. Robert Mühren voorkwam met een benutte strafschop een Friese nederlaag.

De Graafschap
5 - 0
FC Dordrecht

Nummer twee De Graafschap had geen moeite met hekkensluiter FC Dordrecht, dat na de eerste 45 minuten al de hoop op een positief resultaat kon opgeven. Twee treffers van Mo Hamdaoui hadden het pleit voor rust al in Doetinchems voordeel beslecht. Dordrecht dacht even terug te kunnen komen in de wedstrijd na een actie van Superboer Ted van de Pavert, die met een rode kaart en strafschop werd bestraft. Doelman Hidde Jurjus bood redding op de inzet van Pedro Marques. Daryl van Mieghem zorgde met twee goals in twee minuten tijd voor de bevrijding bij De Graafschap, dat de zege extra kleur gaf via de 5-0 van Jeremy Helmer.

Roda JC Kerkrade
4 - 2
NAC Breda
NAC Breda

NAC Breda was in Kerkrade op zoek naar revanche na twee duels zonder zege. Maar na FC Eindhoven (2-2) en De Graafschap (1-2) was ook Roda JC te sterk voor de formatie van trainer Ruud Brood. Maar tot twee keer toe maakte NAC een achterstand ongedaan. Huseyin Dogan en Roger Riera hadden namens de gasten een antwoord op de goals van respectievelijk Roland Alberg en Niels Verburgh.

Op de derde Roda-treffer moesten de Brabanders wel een antwoord schuldig blijven. Alberg was de gelukkige. De aanvaller was trefzeker uit een omstreden strafschop, waar hij kort daarvoor nog had gefaald vanaf elf meter. Bij de eerste strafschop was dader Colin Rösler ook nog op een rode kaart getrakteerd. Met een man minder kon NAC de Limburgse zege niet voorkomen. Invaller Ba-Muaka Simakala vergrootte de Roda-vreugde met de 4-2.

Excelsior
Excelsior
1 - 3
Jong Ajax
Jong Ajax

Jong Ajax heeft zich gehandhaafd in de top van de Keuken Kampioen Divisie door concurrent Excelsior op eigen veld te verslaan. In de eerste helft brak Jurgen Ekkelenkamp met een intikker na een corner de ban namens de Amsterdammers, die vroeg in de tweede helft via Lassina Traoré de voorsprong verdubbelden. Na de rode kaart voor Excelsior-verdediger Sander Fischer wegens commentaar op de leiding een half uur voor tijd kwam de thuisploeg via Rai Vloet nog terug. Traoré herstelde een kwartier voor tijd de marge en stelde zo de Amsterdamse zege veilig.

N.E.C.
N.E.C.
2 - 0
MVV Maastricht

NEC was de strijd om de tweede periode voortvarend begonnen met twee zeges. De Nijmeegse formatie vond in de eerste helft de uitblinkende MVV-goalie Nigel Bertrams op zijn weg, waar het na rust te weinig bracht om echt aanspraak te maken op de drie punten. Toch boekte NEC een zege, waarbij Jonathan Okita de matchwinner werd met zijn goal in de 78ste minuut.