NAC sluit samenwerkingsverband en verhuurt duo aan Helmond Sport

Reacties

NAC Breda stuurt aanvaller Diego Snepvangers en middenvelder Bodi Brusselers voor het komende seizoen op huurbasis naar Helmond Sport. Het is de bedoeling dat er in de toekomst nog meer spelers zullen volgen.

NAC sluit samenwerkingsverband en verhuurt duo aan Helmond Sport

NAC en Helmond melden op de officiële websites van de clubs dat zij een samenwerking met elkaar zijn aangegaan. In de komende vier seizoenen willen de verenigingen elkaar gaan helpen op het gebied van talentontwikkeling. Het is de bedoeling dat er ieder seizoen twee tot vier spelers van NAC op huurbasis naar Helmond gaan, om zich daar in de Jupiler League door te ontwikkelen.

NAC verhuurde eerder al spelers als Mounir El Allouchi en Grad Damen aan Helmond. Dit is beide clubs goed bevallen en nu gaan zij dus een officiële samenwerking aan. 'Voor sommige van onze grotere talenten komt de stap naar het eerste van NAC nog nét iets te vroeg, maar is het wel zaak dat zij onder de juiste weerstand geprikkeld worden zich door te ontwikkelen', legt technisch directeur Hans Smulders van NAC uit.

'Wij zijn dan ook erg blij dat we de samenwerking met Helmond Sport officieel hebben bekrachtigd', vervolgt de bestuurder. 'Het is een mooie club en ze hebben inmiddels een goede voetbalvisie ontwikkeld om door te groeien. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking op de lange termijn een win-winsituatie oplevert voor beide clubs.'

Leon Vlemmings, algemeen directeur bij Helmond en voormalig assistent-trainer van NAC, merkt op dat zijn club een mooie toekomst tegemoet gaat. 'In het kader van onze toekomstvisie is het ook belangrijk om te kijken naar de prestaties van 'vandaag'. Om op de korte én lange termijn steeds beter te presteren is samenwerken met NAC voor ons een mooie kans', benadrukt Vlemmings. 'Wij kunnen NAC helpen bij het verder doorontwikkelen van hun talenten en ondertussen onze selectie van een kwaliteitsimpuls voorzien.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.