NAC sloopt armetierig Helmond, Cambuur vernedert Go Ahead

NAC Breda heeft de overwinning in de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie een goed vervolg gegeven door Helmond Sport thuis te verslaan. SC Cambuur beleefde een heerlijke avond tegen Go Ahead Eagles, terwijl FC Volendam verrassend ruim won van Roda JC Kerkrade.

NAC Breda
NAC Breda
5 - 1
Helmond Sport

NAC won vorige week al met 0-2 bij FC Dordrecht en had in eigen huis geen kind aan Helmond Sport, dat met Daan Klomp en Diego Snepvangers twee huurlingen van NAC in de basis had staan. Al na twee minuten opende de thuisploeg de score via Finn Stokkers na mistasten van keeper Stijn van Gassel. Via fraaie schoten van Arno Verschueren en Mounir El Allouchi stond het 3-0, waarna Luka Ilic vlak voor rust ook nog de vierde goal maakte.

Helmond maakte na rust plots een veel betere indruk in Breda en scoorde ook. Robert Mutzers schoot raak na een frommelsituatie voor het doel van NAC. De bezoekers kregen daarna nog een aantal mogelijkheden, maar die gingen er niet in. Nadat de Helmondse storm was gaan liggen, tekende El Allouchi voor de eindstand.

SC Cambuur
SC Cambuur
5 - 0
Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles-trainer Jack de Gier werd door zijn oude club SC Cambuur getrakteerd op een ruime nederlaag. De Deventenaren maakten in Leeuwarden weinig kans op een goed resultaat. Robert Mühren benutte na negen minuten een strafschop na een overtreding van Donny van Iperen. Erik Schouten kopte later in de eerste helft raak voor 2-0 uit een vrije trap van Robin Maulun. Vlak na rust moest Van Iperen inrukken na opnieuw een overtreding en een strafschop tot gevolg. De verdediger kreeg zijn tweede gele kaart en Mühren schoot opnieuw raak: 3-0. Jamie Jacobs deelde in de tweede helft ook mee in de feestvreugde door voor de vierde goal te zorgen en invaller Ragnar Oratmangoen bepaalde de eindstand op 5-0.

FC Volendam
FC Volendam
4 - 0
Roda JC Kerkrade

FC Volendam en Roda JC Kerkrade begonnen het seizoen allebei met een gelijkspel en in het vissersdorp overtuigde de thuisploeg in speelronde twee. Zakaria El Azzouzi opende de score op aangeven van Jari Vlak, die zelf voor 2-0 zorgde. Via Nick Doodeman stond het bij rust al 3-0 voor de equipe van trainer Wim Jonk. Roda maakte ook in de tweede helft een compleet onmachtige indruk en kreeg in de extra tijd zelfs nog de 4-0 om de oren via Martijn Kaars.

MVV Maastricht
0 - 3
De Graafschap

De Graafschap gaf de 2-0 zege op SC Cambuur een vervolg in Maastricht. Toine van Huizen bracht de Doetinchemmers na een klein half uur aan de leiding en Youssef El Jebli schoot kort daarna op fraaie wijze raak voor 0-2. Vervolgens leunde De Graafschap wat meer achterover. MVV probeerde nog wel tot kansen te komen, maar de bezoekers hielden redelijk eenvoudig stand in De Geusselt. Ralf Seuntjens maakte er in de slotfase zelfs nog 0-3 van door op prachtige wijze raak te schieten.

Almere City FC
3 - 2
Jong PSV
Jong PSV

Almere City zat na twaalf minuten al op rozen in het eigen stadion tegen Jong PSV. Radinio Balker kopte vroeg raak uit een vrije trap van Youri Loen en de middenvelder schoot daarna zelf raak voor 2-0. Maar de Eindhovense beloften knokten zich terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Joël Piroe belandde via keeper Joshua Smits in het doel en kort daarop verschalkte Amar Catic de doelman ook. De winnende treffer van Almere volgde in de slotfase alsnog en weer was Loen belangrijk. Thomas Verheydt zorgde met zijn hoofd uit een vrije trap van de middenvelder voor 3-2.

FC Eindhoven
5 - 1
FC Dordrecht

FC Eindhoven kon tegen FC Dordrecht wel een beroep doen op nieuwelingen Joey Sleegers, Zé Pedro en Bart Biemans, waar zij tegen NEC vorige week nog niet speelgerechtigd waren. De eerste twee begonnen in de basis en Sleegers verzorgde de assist bij de 1-0 van Marcelo Lopes. Na rust verdubbelde goudhaantje Branco van den Boomen de score. Sleegers bediende daarna Lopes bij de 3-0 en maakte zelf de vierde treffer. Het slotakkoord was aan Lopes, die zijn hattrick completeerde met de 5-0. De eretreffer van Dordt kwam op naam van Pedro Marques.

FC Den Bosch
0 - 1
Telstar
Telstar

Tussen al het nieuws over Kakhi Jordania door wordt er ook nog gevoetbald in Den Bosch. Tegen Telstar werd het een weinig vermakelijke wedstrijd voor de plaatselijke FC. Een schot van Telstar-middenvelder Frank Korpershoek dat gepakt werd door keeper Wouter van der Steen was het grootste wapenfeit van de eerste helft. Aan de andere kant schoot Ruben Rodrigues namens Den Bosch naast en bracht Van der Steen weer redding op een poging van Mohamed Reda Kharchouch. Uiteindelijk won Telstar alsnog. Sven van Doorm schoot een afvallende bal tegen de touwen.