NAC mikt op nog drie versterkingen

Reacties

NAC Breda bereidt zich in het Spaanse La Manga voor de op de tweede competitiehelft. De reddingsoperatie die op het veld voor de winterstop al is ingezet (onder andere met thuiszeges op Vitesse en SC Heerenveen) dient een vervolg te krijgen vanaf half januari.

NAC mikt op nog drie versterkingen

De van Vitesse gehuurde Khalid Karami is als eerste versterking mee op trainingskamp. 'We hopen op nog drie spelers', bevestigt trainer Mitchell van der Gaag. 'Een aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan, een middenvelder en een centrale verdediger. We moeten geduld hebben. Het zou wel eens op de laatste week voor de deadline aan kunnen komen.'

NAC volgt ook de situatie van Sheffield Wednesday-verdediger Joost van Aken in wie PEC Zwolle serieus geïnteresseerd is. Wachten op Manchester City lijkt weinig zin te hebben in ieder geval. City heeft jonge spelers in de aanbieding en die lijken in de situatie waarin NAC zich momenteel bevindt niet de geschikte aanwinsten.

Van der Gaag ziet Karami, met wie hij al bij Excelsior werkte, als optie voor de rechtsbackpositie. 'Hij en Pele van Anholt kunnen ook op links spelen, maar met het wegvallen van de geblesseerde Fabian Sporkslede zijn zij de opties rechts achterin. Karami heeft nauwelijks gespeeld bij Vitesse dus hij moet nog wel wedstrijdfit worden. Daar kan hij deze periode prima voor gebruiken.'

Naast Sporkslede is de verwachting dat ook Luka Ilic nog voor langere tijd niet inzetbaar is. 'Daar reken ik voorlopig niet op', bevestigt Van der Gaag. Daarmee zal de City-inbreng in de Bredase formatie gering blijven. Verdediger Erik Palmer-Brown, die wegens familieomstandigheden ontbreekt op het trainingskamp, heeft geen overtuigende indruk gemaakt en Paolo Fernandes kampte ook met blessureleed. De Spanjaard is net als Gervane Kastaneer en Anouar Kali op de weg terug en wel aanwezig in La Manga.

Eerder waren Van Anholt en Robert Mühren alweer fit. 'Door omstandigheden hebben we nog weinig plezier beleefd aan bijvoorbeeld Kastaneer en Mühren. Dat zijn ook spelers waardoor we weer breder in de keuzes komen te zitten. Voorin hebben Te Vrede en Rosheuvel en ook Giovanni Korte het prima gedaan, maar het was krap.' Jong NAC-speler Skender Loshi – ook een aanvaller - behoort ook tot de selectie die op trainingskamp is.

Een andere nieuweling bij NAC is assistent-trainer Maurice Verberne. De voormalige verdediger was jaren assistent bij Eindhoven en is door de Bredanaars als opvolger van de naar De Graafschap vertrokken Jefta Bresser aan de technische staf toegevoegd. De spelers Olivier Rommens en Robbie Haemhouts maken geen deel meer uit van de selectie. Rommens is naar TOP Oss vertrokken, Hamehouts stopte en gaat bij NAC verder als jeugdtrainer.

NAC, dat de competitie op zondag 20 januari in Tilburg hervat met de regio-derby tegen Willem II (aftrap 12.15 uur), oefende maandag tegen het Belgische Sint-Truiden en won die wedstrijd met 2-1. Mühren en Mikhail Rosheuvel zorgden voor de doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.