NAC mag eigen stadion niet kopen: 'Enorme teleurstelling'

Reacties

De gemeente Breda heeft een streep gezet door de plannen van NAC om het eigen stadion te kopen. Wel volgt er nog een gesprek over het huurcontract.

NAC mag eigen stadion niet kopen: 'Enorme teleurstelling'

NAC had zich via Stichting Rat Verlegh Stadion gemengd in de strijd om het onderkomen dat de gemeente kwijt wilde. Maar voorlopig blijft de thuishaven in handen van de gemeente, die donderdag de plannen van (twee) potentiële kopers van de hand heeft gewezen.

Voor NAC is de beslissing van gemeenteraad een teleurstelling. De Eredivisionist had de hoop de momenteel hoge huisvestingslasten te kunnen drukken. 'Wij hebben met het ingediende plan alles op alles gezet om de gemeente Breda te overtuigen van verkoop van het stadion aan Stichting Rat Verlegh Stadion', reageert algemeen directeur Justin Goetzee.

'Het bod dat wij hebben gedaan was het maximale binnen onze financiële mogelijkheden', vervolgde Goetzee. 'Binnen ons plan, konden we met zekerheid stellen dat de huisvestingslasten voor NAC omlaag zouden gaan. Dit is een enorm belangrijke pijler binnen ons beleidsplan en van cruciaal belang voor de verdere verbetering van de financiële continuïteit van NAC.'

Wel heeft de gemeente aangegeven met NAC in gesprek te willen over de toekomstige invulling van het huurcontract. Daarbij komen ook andere onderwerpen aan de orde, zoals het terugbrengen van de energiekosten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.