NAC laat Volendam nog bijna ontsnappen

Een uur lang was NAC Breda tegen FC Volendam heer en meester en leek de thuisploeg de Noord-Hollanders de volgende zware afstraffing te geven. Omdat de genadeklap uitbleef, en Volendam zowaar terugkwam, werd het in de slotfase nog onverwacht spannend. Toch bleef NAC overeind en won het uiteindelijk met 3-2.

In de eerste helft had NAC het duel al kunnen beslissen. Het grote veldoverwicht leverde echter maar één doelpunt op. Die goal viel in de 32ste minuut toen Orlando Engelaar (foto) van dichtbij mocht intikken. Ondanks verschillende kansen bleef het bij 1-0.

Na de pauze volgden wel de tweede en de derde Brabantse goal. Rob Penders profiteerde van een fout van Volendam-doelman Robert van Westerop en Arne Slot schoot via een Volendams been wat gelukkig de 3-0 binnen.

Daarna dacht NAC tevreden achterover te kunnen leunen en de wedstrijd uit te spelen. Volendam nam het initiatief dankbaar over en gaf zichzelf via een doelpunt van Eddy Putter in de 73ste weer wat hoop. In de 82ste minuut maakte invaller Ouhsaine Ouichou ook nog 3-2, maar in het vervolg bleef de gelijkmaker uit.