NAC krijgt steun van FIFA en mag tonnen boeren voor Van Hooijdonk

Reacties

Ruim negen maanden na zijn vertrek kan NAC alsnog tonnen ontvangen voor het vertrek van Sydney van Hooijdonk. De spits vertrok transfervrij naar het Italiaanse Bologna, waardoor enkel een opleidingsvergoeding de Parel van het Zuiden ten deel viel. Volgens de Italianen was NAC echter nalatig met de regels omgegaan.

NAC krijgt steun van FIFA en mag tonnen boeren voor Van Hooijdonk

De Bredanaars hebben na inschakeling van de FIFA toch nog recht op een de vergoeding. NAC liet enkele maanden terug al weten overtuigd te zijn van het gelijk, waarin het verklaarde aan alle benodigde punten te hebben voldaan om de som te mogen incasseren. De FIFA bevestigde dat vrijdagochtend.

Waar NAC eerst nog communiceerde in onderhandeling te zijn met de Serie A-club over de vergoeding, hebben de Italianen die gesprekken gestaakt. Bologna zou op basis van nieuwe informatie geconstateerd hebben dat er geen geld naar het Rat Verlegh Stadion overgemaakt hoefde te worden. De club heeft het recht in beroep te gaan.

Gaat Bologna niet in beroep, dan moet het tonnen naar NAC overmaken. De Italianen betwisten dat, omdat Van Hooijdonk nooit een officiële aanbieding zou hebben gekregen tot contractverlenging. NAC heeft kunnen aantonen dat dat wel het geval is.

Van Hooijdonk vertrok afgelopen zomer bij NAC en maakte dit seizoen zijn debuut in de Serie A. In de winterstop werd hij echter verhuurd aan SC Heerenveen. Bij de Friezen maakte de spits inmiddels drie doelpunten in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.