NAC klopt Utrecht en droomt van Europa

NAC Breda doet weer volop mee in de strijd om Europees voetbal. De Brabanders wonnen op eigen veld met 2-0 van FC Utrecht. Op de ranglijst van de Holland Casino Eredivisie klimt de ploeg van coach Henk ten Cate naar de zevende plaats, door onder andere FC Utrecht te passeren. Bovendien is het verschil met de Europese plaatsen van RKC Waalwijk en NEC erg klein.

De zege van NAC was verdiend. De thuisploeg toonde aan het beste te kunnen voetballen en zette vooral in de eerste helft de tegenstander vast op diens helft. Orlando Engelaar zorgde voor een terechte voorsprong, met een prachtige goal. Rob Penders kaatste de bal naar de lange aanvaller, die met een geplaatst schot vanaf 25 meter Harald Wapenaar kansloos liet.

Na rust probeerde FC Utrecht nog wel op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar zonder veel succes. De bezoekers creëerden enkele kansjes, maar zagen halverwege de tweede helft hoe Kevin Bobson het verschil tot twee vergrootte op assist van gelegenheidsspits Mark Schenning. De 2-0 betekende tevens de beslissing, want veel initiatief namen de elf van coach Foeke Booy niet meer in het slot.