NAC is FC Zwolle op alle fronten de baas

NAC kende bij FC Zwolle een heerlijke middag. Met twee vingers in de neus slaagden de Brabanders erin om de promovendus op alle fronten de baas te blijven. De Bredase ploeg kwam door de zege op gelijke hoogte met Feyenoord: 0-3.

NAC zal er niet op hebben gerekend dat de uitbeurt in het Zwolse Oosterenk-stadion zó gemakkelijk zou uitpakken. Op de keper beschouwd hadden de Brabanders namelijk maar bitter weinig van de promovendus te duchten. En dat terwijl FC Zwolle eerder deze competitie in eigen huis toch Vitesse en op vreemde bodem RKC Waalwijk voetballes had gegeven.

Zondagmiddag was daar niets van te bespeuren. Daarvoor was het krachtsverschil eenvoudig te groot. NAC slaagde er bovendien in het technische- en tactische surplus in de score tot uitdrukking te brengen. Orlando Engelaar zorgde halverwege de eerste helft voor de openingstreffer (0-1) en tekende daarmee zijn vijfde doelpunt van de competitie aan. Csaba Fehèr besliste tien minuten later al de wedstrijd: 0-2.

Aan beide treffers gingen grove Zwolse verdedigingsfouten vooraf, zoals de ploeg van Peter Boeve kort voor rust zwijnde toen Kevin Bobson in de Zwolse zestienmeter werd aangetikt. Scheidsrechter Koopman wilde echter van geen strafschop weten. Het bleek slechts uitstel van executie, want onmiddellijk na rust kwam Rob Penders bij een Bredase corner mee naar voren en kopte onbedaarlijk raak: 0-3.

Boeve probeerde nog iets te forceren door het inbrengen van Maarten Schops. De Belgische vuurvreter kwam de promovendus aan het begin van het seizoen versterken en werd eindelijk fit genoeg bevonden voor een paar minuten voetbal op het hoogste niveau. Ook Schops slaagde er echter niet in om enige lijn aan te brengen in het Zwolse spel. Omdat NAC geen noodzaak zag om de thuisploeg nog verder te vernederen, ging de wedstrijd in het Overijsselse hoofdstad uit als een nachtkaars.