NAC heeft Belgische technisch manager bijna binnen

Reacties

De uitgeklede organisatie bij NAC Breda lijkt spoedig een eerste nieuweling te mogen begroeten. Tom Van den Abbeele (39) is de beoogde nieuwe technische man. In België is men er van overtuigd dat de huidige sportief directeur van Sint-Truiden de klus in Nederland gaat aanvaarden.

NAC heeft Belgische technisch manager bijna binnen

Van den Abbeele zelf en NAC bevestigen de samenwerking nog niet. Pas als de laatste plooien in de onderhandelingen zijn gladgestreken zal de komst van de vooruitstrevende en ambitieuze Belg wereldkundig worden gemaakt. De Oost-Vlaming staat in België bekend als een man met lef en branie. Iemand die talenten op jonge leeftijd ontdekt en ze de kans durft te geven.

Dat duidt er op dat NAC in Van den Abbeele iemand ziet die de wederopbouw vanuit de Keuken Kampioen Divisie vorm moet geven. In maart 2018 begon hij aan zijn functie bij Sint-Truiden. De Aziatische eigenaren van Sint-Truiden zagen Van Den Abbeele als een communicatief vaardige manager met ervaring als trainer als scout.

Zijn eerste opdracht daar was de kleedkamer schoonvegen en zijn netwerk aanwenden voor het samenstellen van een selectie. Sint-Truiden kende een prima seizoen, al miste het nipt de kampioenspoule. Op zijn twintigste moest hij zijn actieve loopbaan al beëindigen vanwege een blessure. Daarna was hij jeugdtrainer bij AA Gent en Club Brugge en scoutte hij namens Chelsea en PSV.

Als trainer van vierdeklasser Dilbeek Sport liet hij in september 2010 Thomas Foket, de Belgisch international van Stade Reims, op zestienjarige leeftijd debuteren. Van Den Abbeele is ook mede-oprichter van het talentenplatform GT Sports & Consultancy. Onder andere PSV maakt al enige tijd gebruik van de diensten van dit bedrijf. De Belgische talenten die in de opleiding van de Eindhovenaren rondlopen zijn veelal afkomstig van scouts die hun werk verrichten voor GT Sports.

NAC zou de bekendmaking van de komst van Van Den Abbeele het liefst willen combineren met de aanstelling van een opvolger voor trainer Mitchell van der Gaag. De beoogde trainer is naar verluidt Ruud Brood. Ook hij heeft zoals bekend een PSV-link. Als de gesprekken tussen Van Den Abbeele en Brood positief verlopen zal er een dezer dagen witte rook uit Breda tevoorschijn komen.

Interim-directeur Nicole Edelenbos verklaarde gisteren dat zij hoopt dat de vacante functies van trainer en technisch manager in ieder geval voor 1 april zijn ingevuld. Haar eigen verbintenis bij NAC loopt tot 1 april, maar als er nog geen algemeen directeur is aangesteld zal Edelenbos voorlopig aanblijven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.