NAC haalt Rutten na mislukt Italiaans avontuur terug naar Nederland

Reacties

NAC Breda heeft de selectie versterkt met rechtsback Moreno Rutten. De 27-jarige verdediger komt transfervrij terug naar Nederland, drie maanden geleden liet hij zijn contract bij Serie B-club Crotone nog ontbinden.

NAC haalt Rutten na mislukt Italiaans avontuur terug naar Nederland
© Pro Shots

Rutten speelde in Nederland meer dan tweehonderd wedstrijden voor FC Den Bosch en VVV-Venlo, voordat hij in de zomer van 2019 voor een Italiaans avontuur koos. In bijna een jaar tijd speelde de back slechts zes wedstrijden voor Crotone, daarna liet hij in mei zijn contract bij de club ontbinden. Zodoende kon NAC toeslaan op de transfermarkt. Rutten stond ook op het lijstje bij VVV, dat hem graag terug zag keren bij een eventueel vertrek van Tobias Pachonik.

De terugkeer naar Nederland betekent ook een hernieuwde samenwerking tussen Rutten en trainer Maurice Steijn. De twee kwamen elkaar eerder al tegen bij VVV-Venlo. 'Onlangs werd ik gebeld door Steijn of ik interesse had om naar NAC te komen. NAC is een fantastische club. Ik kom zelf uit Brabant, dus ik ken NAC goed', aldus Rutten op de website van zijn nieuwe werkgever.

Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer M. Rutten
Meer over M. Rutten
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.