NAC geeft term bliksemstart nieuwe betekenis met goal na acht seconden

Reacties

NAC Breda heeft een wonderlijke start beleefd van de uitwedstrijd tegen TOP Oss. Al na acht seconden werd de 0-1 gemaakt, wat een bijna record is in het Nederlandse voetbal.

NAC geeft term bliksemstart nieuwe betekenis met goal na acht seconden
© Pro Shots
TOP Oss
TOP Oss
1 - 2
NAC Breda
NAC Breda

Bij TOP ging het bijna vanaf de aftrap mis, in de opbouw werd de bal door Lorenzo Piqué zo ingeleverd bij Jort van der Sande. De nummer 9 van NAC dacht snel na, gaf de bal mee aan Charles-Jesaja Herrmann en die aarzelde ook niet lang om doeltreffend uit te halen. Het doelpunt werd aanschouwd door Peter Hyballa, de nieuwe trainer van NAC. Hij zat nog niet op de bank tegen TOP.

De goal van Herrmann is bijna een evenaring van het algeheel record in het Nederlandse betaald voetbal. Dat record ligt al jarenlang in handen van Kees van Ierssel, die in 1968 als speler van VV Baronie in de Tweede Divisie na zeven seconden scoorde.

Het is extra bijzonder dat er dit seizoen zo'n snelle goal wordt gemaakt, nog niet heel lang geleden gebeurde dit in de Eredivisie ook. Bij de wedstrijd Sparta Rotterdam – AZ maakte Vito van Crooij al na acht seconden de 1-0, wat een evenaring was van de snelste goal op het hoogste profniveau van Nederland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.