NAC Breda is de wanhoop nabij na ontmoedigende avond

NAC Breda-trainer Ruud Brood is teleurgesteld in het optreden van zijn ploeg bij het 1-1 gelijkspel tegen concurrent FC Emmen. De problemen zijn onverminderd groot na wat de avond van de bevrijdende zege had moeten worden.

NAC knokte zich uiteindelijk nog naar een punt en profiteerde bij het doelpunt van een fout van Emmen-doelman Kjell Scherpen. In de absolute slotfase waren er nog kansen op meer, maar dat kon de problemen van de thuisploeg niet verbloemen. Brood was bij zijn analyse bij FOX Sports realistisch: 'Je had hier moeten winnen, klaar. Opgeven moet je niet doen, maar dit moet wel veranderen. Dit moet anders, anders redden we het niet.'

De opvolger van Mitchell van der Gaag zag het tegen FC Emmen al snel misgaan en greep in de 29ste minuut al in door Luka Ilic te brengen voor Mounir El Allouchi. Brood gaf uitleg: 'Ik moest iets repareren. Bij balverlies moesten we sneller naar voren druk zetten en spelers durven loslaten. Dat deden we niet goed vanuit het middenveld, daarom wisselde ik. Emmen had in de omschakeling kansen om vaker toe te slaan. Op het einde kregen wij nog mogelijkheden om de winst te pakken, maar dat zou te veel zijn geweest. Wij moeten tevreden zijn met een punt.'

De nieuwe NAC-coach erkende dat het aanvalsspel veel te stroef was. Spits Mitchell Te Vrede werd lange tijd amper gevonden. Dat vond de aanvaller zelf ook frustrerend. Te Vrede bleef een verklaring ook schuldig: 'De wil was er, maar de uitvoering niet. Na de twintigste minuut kreeg ik volgens mij mijn eerste bal en dat is te weinig. Ik krijg weinig kansen op dit moment. Het is moeilijk. Je ziet andere jongens nu af en toe scoren, maar het zijn nooit echt uitgespeelde kansen. Ik sta hier met teleurstelling. Aan een punt heb je niks.'

Kalm
FC Emmen-trainer Dick Lukkien was voor de camera juist opvallend kalm, ondanks dat zijn ploeg de zege in de 88ste minuut had weggegeven. De coach toonde zich onverstoorbaar: 'Ik heb een ploeg gezien die weerbaar en strijdbaar was. Natuurlijk hadden wij met een overwinning een grote stap gezet, maar aan de andere kant heb ik een ploeg gezien die de strijd is aangegaan en beter was dan NAC. We gaan gewoon verder.'

Bekijk hieronder de stand van zaken onderin de Eredivisie.