NAC Breda haalt doorgaans kracht uit status als hekkensluiter

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De achtste speelronde wordt vrijdagavond in gang gezet door twee clubs die een zege heel goed kunnen gebruiken: FC Utrecht en NAC Breda.

NAC Breda haalt doorgaans kracht uit status als hekkensluiter

FC Utrecht - NAC Breda

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

Actueel

• FC Utrecht - NAC Breda is een confrontatie tussen de nummer zestien en achttien van de Eredivisie. De Domstedelingen sprokkelden in de eerste zeven speelrondes slechts zes punten bijeen, drie meer dan NAC Breda.

• Gedurende de eerste zeven speelrondes incasseerde FC Utrecht drie rode kaarten (Simon Gustafson sloot afgelopen week aan in de rij, maar zijn rode kaart werd geseponeerd), net zoveel als tijdens het hele vorige seizoen.

NAC Breda ging tijdens zijn vorige vijf Eredivisie-wedstrijden onderuit. In het seizoen 1998/99 overkwam dat de Brabanders voor het laatst. Destijds, in het jaar dat de ploeg als laatste finishte, leed NAC Breda zelfs zes achtereenvolgende nederlagen.

Afgelopen week speelde FC Utrecht gelijk tegen FC Groningen.

• NAC Breda is zonder nederlaag in zijn laatste acht Eredivisie-duels op een dag die de club begon als hekkensluiter. In 1999 werd voor het laatst een dergelijke wedstrijd verloren, de latere kampioen Feyenoord won destijds met 0-1 in Breda.

• De NAC Breda-spelers Anouar Kali, Gianluca Nijholt en Menno Koch hebben een verleden bij FC Utrecht. Gezamenlijk kwamen zij tot 116 Eredivisie-duels voor de Domstedelingen, voor NAC Breda speelden ze tot nu toe bij elkaar 57 Eredivisie-wedstrijden.

• NAC Breda rekende in Eredivisie-verband 27 keer af met FC Utrecht (thuis en uit). Daarmee zijn de Domstedelingen samen met Sparta Rotterdam de favoriete opponent van de Brabanders.

NAC Breda verloor vorige week in eigen huis van PSV.

Historie

• Voor de 37ste keer nemen FC Utrecht en NAC Breda het tegen elkaar op in de Domstad. Met zestien zeges en tien nederlagen koestert de thuisclub een positieve balans.

• Afgelopen seizoen eindigde deze ontmoeting in een 2-2 gelijkspel. Een klein kwartier voor tijd redde Nick Venema een punt voor de thuisclub.

De laatste 5 Eredivisie-edities van FC Utrecht - NAC Breda:

Seizoen Uitslag
2011/12 1-3
2012/13 3-0
2013/14 4-2
2014/15 3-4
2017/18 2-2

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.