NAC Breda gelukkigste in spektakelstuk

NAC Breda en FC Utrecht boden het publiek een waar spektakelstuk, waarbij de thuisploeg zich uiteindelijk het gelukkigste én doeltreffendst wist: 3-2.

De eerste vijf minuten in Breda beloofden al veel voor de rest van de wedstrijd: Sandro Calabro zette de gasten binnen een handvol minuten op een voorspromg, maar FC Utrecht was nog niet uitgejuicht of NAC Breda had de gelijkmaker al op het bord gebracht. Orlando Engelaar, die zijn laatste wedstrijd voor de club speelde, was de schutter: 1-1.

Het duel bleef het aanzien meer dan waard, al moest het publiek tot vlak voor de pauze wachten eer er weer een treffer te begroeten viel. Helaas voor de thuisfans viel die treffer aan de kant van FC Utrecht: Dave van den Bergh bekroonde zijn uitverkiezing voor Oranje met een fraaie treffer: 1-2.

De Domstedelingen, koud in het bezit van de Johan Cruijff-schaal, hadden in het eerste gedeelte van de tweede helft ook kansen te over om het duel in hun voordeel te beslissen. Onder meer Darl Douglas was dichtbij de allesbeslissende treffer, maar ook hij miste.

Dat kwam FC Utrecht nog duur te staan want na dik een uur toonde NAC Breda dat het het vizier wél op scherp had staan: eerst was het Bart Van Den Eede die Ali Boussaboun na een fraaie actie in staat stelde de gelijkmaker aan te tekenen, en nauwelijks een minuut later was het Boussaboun op zijn beurt Anouar Diba die een Bredase counter doeltreffend afrondde: 3-2.