NAC Breda geeft De Graaf de kans als hoofdtrainer

Reacties

NAC Breda gaat met Edwin de Graaf als nieuwe hoofdtrainer het seizoen in. De Brabanders melden dat de doorgeschoven assistent het vertrouwen van de clubleiding heeft gekregen.

NAC Breda geeft De Graaf de kans als hoofdtrainer
© Pro Shots

Het is al een tijdje bijzonder onrustig bij NAC, waar hoofdtrainer Maurice Steijn zich vanwege bedreigingen genoodzaakt voelde om zijn ontslag in te dienen. Na het vertrek van Steijn nam De Graaf, samen met Anthony Lurling, tijdelijk de honneurs waar. Nu heeft het bestuur besloten om de voormalig assistent van Steijn de kans te geven als hoofdtrainer.

De Graaf beschikt over de benodigde papieren, maar heeft nog geen ervaring als hoofdtrainer. De voormalige middenvelder van Feyenoord, RBC Roosendaal, ADO Den Haag, NAC, Hibernian en Excelsior werkte vooralsnog alleen als assistent-trainer bij ADO (onder Fons Groenendijk) en sinds vorig seizoen bij NAC als rechterhand van Steijn.

'Persoonlijk ben ik erg blij met het vertrouwen van de club om mij hoofdtrainer te maken', zegt De Graaf op de website van zijn werkgever. 'Ik ken NAC natuurlijk erg goed. Niet alleen vanuit mijn tijd als speler, maar ook van afgelopen jaar als assistent. Ik zie erg uit naar mijn eerste klus als hoofdtrainer.'

De Graaf neemt ook zitting in het technisch hart van NAC.  Op voetbaltechnisch vlak bestaat deze uit Eric Hellemons, Lex Schoenmaker Jr. en De Graaf. Mattijs Manders zal de zakelijke kant voor zijn rekening nemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.