NAC Breda en Hyballa in afrondende fase over samenwerking

Reacties

Peter Hyballa wordt de nieuwe trainer van NAC Breda. De gesprekken tussen de Bredase club en de Duitse oefenmeester bevinden zich in de afrondende fase.

NAC Breda en Hyballa in afrondende fase over samenwerking
© Pro Shots

Hyballa (44) was voor het laatst actief als trainer/coach bij het Slowaakse DAC 1904, waar hij eerder deze maand ontslagen werd. In Nederland werkte de zoon van een Nederlandse moeder en een Duitse vader voor NEC.

NAC Breda is voornemens de naam van de nieuwe trainer na het weekend wereldkundig te maken. De Bredanaars, die donderdag sensationeel PSV uitschakelden in het bekertoernooi, gaan zondag op bezoek bij Go Ahead Eagles. In Deventer zal assistent-trainer Willem Weijs voor het laatst de eindverantwoording dragen. Daarna zal hij als assistent van Hyballa zijn werkzaamheden voor NAC voortzetten. NAC en Hyballa spreken dit weekend over de laatste details van het contract.

Hyballa is op de achtergrond altijd een kandidaat geweest, al ging de voorkeur van met name de drie grootaandeelhouders van NAC uit naar Kees van Wonderen. Vier intensieve gesprekken met de voormalige assistent van bondscoach Ronald Koeman leidden echter niet tot een samenwerking. Donderdag werd bekend dat beide partijen de stekker uit de onderhandelingen hadden getrokken.

Op zich is het opmerkelijk dat Van Wonderen en Hyballa beiden kennelijk als serieuze kandidaten werden beschouwd aangezien technisch directeur Tom van den Abbeele vanaf het ontslag van Ruud Brood sprak over het maken van een profielschets. De bedachtzame en rustige Van Wonderen en de enthousiaste, actieve Hyballa lijken eerder elkaars tegenpolen dan gelijkgestemden, maar wellicht dat hun voetbalvisie inhoudelijk veel overeenkomsten heeft.

Hyballa sprak na zijn vertrek bij het Slowaakse FC DAC 1904 met Voetbal International. 

Samenvatting: PSV zwalkt verder en gaat kopje onder op 'Avondje NAC'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.