NAC Breda breekt na negentien jaar met clubicoon Penders

Reacties

NAC Breda, dat vrijdag de komst van hoofdtrainer Ruud Brood bevestigde, neemt afscheid van Rob Penders en Maurice Verberne. Beide assistent-trainers beschikten over een aflopend contract. Voor Penders komt er een einde aan een dienstverband van liefst negentien jaar bij de club.

NAC Breda breekt na negentien jaar met clubicoon Penders

Als assistent diende Penders achtereenvolgens Eric Hellemons (interim), Robert Maaskant, Marinus Dijkhuizen, Stijn Vreven en Mitchell van der Gaag. Meerdere vertrokken trainers plaatsten in het verleden vraagtekens bij de rol van Penders. Dat de nieuwe trainer Brood aangaf graag Regillio Vrede (eerder al zijn assistent bij RKC Waalwijk en Roda JC Kerkrade) als assistent te willen hebben, kwam de clubleiding van NAC goed uit.

De Bredanaars besloten de samenwerking met de ex-speler per direct te beëindigen. Verberne was in de winterstop door Van der Gaag naar Breda gehaald en moet ook per direct vertrekken.

Penders (43) nam donderdag nog de honneurs waar bij de oefenwedstrijd die NAC speelde tegen Antwerp FC, maar kreeg een dag later te horen dat er in de nieuwe technische staf geen plaats meer voor hem is. Dat de Roosendaler de volgende is een lange rij die NAC moet verlaten is niet verrassend te noemen. De twijfels over Penders bestonden intern al langer. Het lijkt een van de fouten van voormalig technisch directeur Hans Smulders en ook van de opgestapte trainer Mitchell van der Gaag te zijn geweest dat Penders niet eerder de wacht is aangezegd.

Rob Penders als speler van NAC Breda in duel met Klaas Jan Huntelaar in 2008.
Rob Penders als speler van NAC Breda in duel met Klaas Jan Huntelaar in 2008.

Penders is komend seizoen toegelaten op de cursus Coach Betaald Voetbal en gaf al aan dat graag te willen combineren met een trainersfunctie bij een club in de Tweede of Derde Divisie. Keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar blijft wel bij NAC. Hij beschikt over een doorlopend contract.

Maandag zullen Brood en Vrede voor het eerst op het veld staan en zal het nieuwe trainersduo worden gepresenteerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.